Meteoroloji uzmanı uyardı: Bugün bir an evvel evinize gidin!

Meteoroloji uzmanı uyardı: Bugün bir an evvel evinize gidin!
İstanbul’da bu akşam saatlerinden itibaren yaşanacak olumsuz hava koşullarına karşı meteoroloji uzmanlarından uyarılar geldi.

Megakent İstanbul’da bu akşamdan itibaren kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış bekleniyor. Aralıksız olarak 38 saat devam edeceği açıklanan yağmurun başlayacağı tarih belli olurken uzmanlardan ve yetkililerden peş peşe uyarı açıklamaları geliyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da beklenen sağanak yağışa ilişkin tahminlerini açıkladı. 15 milyon İstanbulluyu uyaran Şen, yağmurlu havanın bugün öğleden sonra etkili olmaya başlayacağını belirtti. İstanbulluların bir an evvel evlerine dönmeleri gerektiğini ifade eden Şen, yağmurlu birlikte hava sıcaklıklarının da düşüşe geçeceğini belirtti.

İşte Prof. Dr. Orhan Şen’in İstanbul’da 15 Aralık Cuma günü başlayacak ve 16 Aralık Cumartesi günü etkisini artıracak yağışlı ve soğuk hava koşullarına ilişkin yaptığı o açıklama:

"Rüzgar döndü, sabah lodostu. Rüzgar kuzeye döndü ve hızla doğuya kayacak. Yağış Avrupa Yakası başta olmak üzere bütün İstanbul'da öğlene doğru başlayacak. Trakya'da Edirne'de başladı. Ege'de rüzgar güneyli. Edremit Körfezi üzerinde çarpışıyor. Burada yağış kuvvetli olacak. Yağış Bursa Yalova Kocaeli İstanbul başta olmak üzere kuvvetli olacak. Önce Avrupa yakası sonra il genelinde etkili olacak. Su baskınlarına neden olabilir. Öğleden sonra sıcaklıklar hızla düşecek. Rüzgar hissedilen sıcaklığı daha da düşürecek. İstanbullular bir an evvel akşam saatlerinde evine gitsin."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.