Meteoroloji’den 10 kente turuncu kodlu uyarı! Yoğun kar geliyor

Meteoroloji’den 10 kente turuncu kodlu uyarı! Yoğun kar geliyor
Yeni hava durumu raporunu yayınlayan Meteoroloji, 10 kente turuncu kodlu yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yeni raporunu yayımlaması ile birlikte yurt genelinde hava durumuna ilişkin ayrıntılar belli oldu. Buna göre pek çok kent için ‘turuncu kod’ uyarısı yapıldı.

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Adıyaman çevreleri ve Erzurum’un güneyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Adıyaman çevreleri ile Erzurum’un güney kesimlerinin kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, eğimli bölgelerde çığ, ani sel, su baskını vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

İç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’un güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


ÇIĞ UYARISI

Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TURUNCU KODLU UYARI

Hakkari, Sinop, Şırnak, Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Düzce için turuncu kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.