Meteorolojiden açıklama: Etkili kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden açıklama: Etkili kar yağışı bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun cuma günüyle birlikte yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı. Cumartesi günü ise Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

PUS VE SİS UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YAĞIŞLI HAVA GERİ DÖNÜYOR

Yapılan değerlendirmelere göre, cuma günüyle birlikte yağışlar yurda geri dönüyor. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde cuma günü sağanak bekleniyor. Cumartesi günü ise Karadeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimlerin kar yağışı da etkili olacak.

kar yağışı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.