MHP Genel Başkanı Bahçeli'den HDP'li Paylan'ın '1915' teklifine sert tepki

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den HDP'li Paylan'ın '1915' teklifine sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Pençe Kilit Harekatı'na ilişkin "Terörün kaçacağı yer kalmamıştır. Teröristlerin ülkemize sızma sahaları kapatılmıştır. Pençe-Kilit harekatıyla bu bölgede de bayram temizliği yapılmaktadır. PKK/YPG için emniyetli hiçbir bölge yoktur. Bölücü terör örgütü psikolojik yıkım içindedir. Hainler nerede barınıp saklanıyorsa meşru hedef orasıdır ve hepsinin sonu gelmiştir" dedi. Bahçeli, HDP'li Paylan'ın '1915' t

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

Değerli milletvekilleri, değerli basın mensupları haftalık meclis grup toplantımızda sizlerle paylaşmayı arz ettiğim düşüncelerime geçmeden önce hepinizi selamlıyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ay içinde tutulan oruçların, edilen duaların kabul olmasını niyaz ediyorum. Ramazan kalp temizliği için bir fırsat, günahlardan arınmak için manevi bir tahsisattır.

İnsan esas itibariyle efalinden sorumludur, yani fiil ve eylemlerimizle hakikat yolunda, Allah yolunda, dengeli, tutarlı, adam gibi bit hayatı iliklerimize kadar yaşamaya müstehak oluruz. Kadir gecesinin nimetleriyle müşerref olabilmeyi Rabbimden diliyoruz. Türk İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Ayrıca bu gecenin nice manevi ikrama kapı aralamasını gönülden niyaz ediyorum. Biz kader biliriz, kanaat biliriz, kıymet biliriz, vefa biliriz. Ancak ihanet, iftira, icbar, ihtiras bilmeyiz. Niye diye soran varsa cevabını vereyim; biz Türk sevdalısı MHP'yiz.

MHP ve Cumhur İttifakı milletimizin bekası için önemli bir görevle karşı karşıyadır. Maruz kaldığımız tehditler, küresel senaryoların bölgemizde gösterime sokulan sahnesinden başka bir şey değildir. Milli çıkarlarımızı sömürge hesaplarına, egemen güçlerin inisiyatiflerine teslim etmek isteyenler faal haldedir. Görünen odur ki bu kaynaklar tükenmedikçe gözyaşları da sona ermeyecektir. Milyarlarca insan bir lokma ekmek, bir nebze olsun haysiyet mücadelesi için canını dişine takmaktadır. Bugün milyarlarca insan kendi emeğiyle ayakta durmak, ürettiğini satmak, huzur içinde yaşamak istemektedir. Kaldı ki bu istek haklıdır ve meşrudur. Adına bazen terörizmi önlemek, bazen barış getirmek denen küresel baskı ve dayatma mekanizması sürekli canlı tutulmaktadır. Terörizm büyük ve bereketli toprakları parçalamanın bugünkü bahanesidir. Bunun adı 19 yüzyılda şark meselesiydi.

Milletiyle birleşip küresel yağmaya direnen liderler ve hükümetler indirilmek istenmektedir. Milli egemenliğe dayanan demokratik yönetimlerin dış müdahalelerle tasfiyesi artık hayaldir. Bu aşamada bilhassa Türkiye geri dönülemez bir yoldadır. 1954 yılında elim bir uçak kazasında hayatını kaybeden merhum Remzi Oğuz Arık hocamız der ki "Vatan alalede bir toprak parçası değildir. Müsterek tarih toplumları millet yapar. Toprak çiğnene çiğnene vatan olur"

Türk milleti son sözünü Malazgirt'te söylemiş, vatan sedasını can pahasına üflemiştir. O günden bugüne vatan tektir, adı Türktür. Binlerce yıldır millet tektir, adı Türk'tür. Bunun dışında her aratış maceradır. Dün işgalciler denize süpürülmüştü, bugün ise teröristler görüldükleri her yerde gömülmektedir. Türk milleti terörün belini kıracaktır. Teröristler döktükleri şehit kanlarında boğulacaktır. Bu meselenin başka yolu yoktur. Türkiye'ye silah çekenler, pusu kuranlar, nifak üretenler, topraklarımıza musallat olanlar doğduklarına bin pişman olacakları gibi bedelini de ağır şekilde ödeyeceklerdir.


PENÇE KİLİT OPERASYONU

Cumhuriyetin 100. yıldönümünde terör belası Türk milletinin makus talihi olmaktan kesinlikle çıkarılacaktır. Terörün kaçacağı yer kalmamıştır. Teröristlerin ülkemize sızma sahaları kapatılmıştır. Pençe-Kilit harekatıyla bu bölgede de bayram temizliği yapılmaktadır. PKK/YPG için emniyetli hiçbir bölge yoktur. Bölücü terör örgütü psikolojik yıkım içindedir. Hainler nerede barınıp saklanıyorsa meşru hedef orasıdır ve hepsinin sonu gelmiştir. Hava harekatları ile terör örgütünün hayat damarları kesilmiş ve koparılmıştır. Terör elebaşları nokta operasyonlarla imha edilmiştir. 17 Nisan 2022 tarihinde Pençe Kilit Harekatı başlatılmıştır, terör barınakları yerle bir edilmiştir. Hainler başlarını mağara deliklerinden çıkaramaz hale gelmişlerdir. Sınırlarımız yılanlara karşı kilitlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz destan yazmaktadır. Kanlı örgüt can çekişmeye başlamıştır. İlki 2018 yılının Mart ayında devreye giren Pençe operasyonlarının devamıyla terör örgütü komaya sokulmuştur.

270 kilometre uzunluğundaki alan A'dan Z'ye güvenliğe kavuşturulacaktır. Terörist Duran Kalkan operasyonların devam etmesi halinde sözde savaşı şehirlere taşıyacağını söylemiştir. İnanıyor ve kahramanlarımıza güveniyorum ki başta bu terörist Kalkan olmak üzere terör elebaşlarını cezalandıracakları günler uzakta değildir. Bir yiğidimiz Türkiye'yi tehdit etmeye kalkan hainlerin ya leşini yere serecek ya da başlarına çuval geçirerek Türk adaletine teslim edecektir. Şerefini kaybetmiş bir insan yaşayan ölüdür. Türk milleti bu canileri affetmeyecektir. Teröristlerden 8'inin Ermeni, 5'inin Fransız, 7'sinin ABD'li, 5'inin İngiliz 3'ünün Alman olduğu anlaşılmıştır. Terörle mücadele koynunda haç taşıyanlara karşı hilalin duruşudur. Terörle mücadele, batıya hizmet edenlere karşı hakkın teslim olmaz ruhudur. Bunlara destek olan namertler de aynısıdır.


MUHALEFETİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI

Zillet ittifakı iyice yoldan çıkmış, istikametini şaşırmıştır. 6+1 formatında 3. kez toplanan partilerin ortak açıklamasının Türkiye'nin anlayışla bağdaşan bir yanı var mıdır? Tarihsel emanetlerimize bağlılık zillet ittifakı açısından söz konusu mudur? Zillet ittifakı Türk milletinin ekmeğini yese de gavurun kılıcını sallamaktan rahatsızlık duymuyor. Kimin adına siyaset yaptıklarını bilmeyen yok. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Her biri kendine yontuyor. Birbirine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar, dedikodu yapıyorlar, sonra dönüp birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar. Bunların dilinde şehitlerimize rahmet yok, teröristlere tepki yok, gelecekle ilgili umut yok, yüzlerinde meymenet yok. Zillet ittifakının müşahidi yabancı ülkelerin Türkiye'deki sefirleridir. Zillet ittifakı Türkiye'nin tarafında değildir, yol haritaları muğlaktır. Zillet ittifakının tarafı Türk milletinin önüne konulmuş takozdur.


SİYASETTE ELEKTRİK KESİNTİSİ POLEMİĞİ

CHP Genel Başkanı ise hangi provokasyonu servis edeceğini şaşırmış durumdadır. Kılıçdaroğlu'nun beklendiği üzere elektriği kesilmiştir. Elbette olacağı buydu, şahsen uyarmıştım. Hatta Kılıçdaroğlu'na bütün il teşkilatlarımızın birer kandil göndermesini söylemiştim. Nasıl olsa Kandil'e ümit bağlamıştı, biz de ışık saçan kandili adrese teslim etmiştik. Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı karanlıktır, kumpastır. Bazı siyasi odaklar da faturayı ödemek için sıraya giriyor. Bunların hepsi aynı torbadan çıkmış gibidir. Kılıçdaroğlu'nun faturasıyla ilgili iddiası kuyruklu yalandır. Kılıçdaroğlu fellik fellik karanlıkları dolaşırken kimse unutmasın ki Türkiye'nin varlık ışığını söndürmeye asla güç yettiremeyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu bilmelisin ki Türkiye'yi karanlığa boğamayacaksın. Korkunun palazlandığı yer karanlıktır, Kılıçdaroğlu'nu da korku dağları sarmıştır. Gökyüzü güneş olsa millet yoksa, vatan yoksa, asıl karanlık işte o zamandır. Bu karanlığın müdafaası zillet ittifakı eliyle yapılmaktadır. Zillet ittifakı 2023 yılının haziran ayında kaybedecektir.


HDP'Lİ PAYLAN'IN '1915 OLAYLARI' TEKLİFİ

Muhterem arkadaşlarım 23 Nisan'ın bir gün öncesinde TBMM'de HDP'li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde sözde Ermeni soykırımının tanınması istenmiştir. TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına zuldür. Bu kokuşmuş milletvekilinin kimlerle dayanışma içinde yer aldığı ortadadır. TBMM, gözümüzün içine baka baka Türk milletine soykırımcı diyenlerin barınacağı bir mekan asla değildir. 1915 olaylarının içyüzünü, perde arkasını saptırmak bir defa tarih suçudur, Türk milletine saygısızlıktır. Bu sözde soykırımı tanıyan varsa yeri ve adresi TBMM olamaz, olmamalıdır. HDP'li bölücü milletvekilinin teklifine CHP'de sadece 'herkes kendi işine baksın' gibi bir eleştiri gelmiştir. Bu sadece hadsizlik değildir. Bize göre şerefsizliğin daniskasıdır. CHP'li bir milletvekili de sözde soykırım yalanının peşine takılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu elektrikle ilgili konuştuğun kadar sözde soykırımla ilgili konuşacak mısın? 


BIDEN'A 1915 OLAYLARI TEPKİSİ

Biden'ın sözde soykırımdan bahsetmesi hukuksuzdur, kınanmayı da hak etmektedir. Osmanlı hikmeti pek çok mühim ve acil sebeplerden dolayı 27 Mayıs 1915 tarihinde zorunlu göç kararı almıştır. 1915 kararı doğru bir karardır, yine olsa aynısı sonuna kadar yapılmalıdır. 24 Nisan sendromu Türkiye ile ABD ilişkilerinde değişmez bir gerginlik konusu haline gelmişti. Bundan sonra ne söylerlerse söylesinler, ellerinden geleni ardına koymasınlar, artık bizim için yalnızca kuru gürültüdür. Ecdadımızla gurur duyuyoruz, kendi kanlı tarihlerine bakmayan, yüzü kızarmayan ülkeleri Allah'a havale ediyoruz. Soykırım 2. Dünya Savaşı dönemde hukuki anlam taşıyan bir terim olarak literatüre girmiştir. 1915 olaylarıyla ilgisi ve ilişkisi asla olamayacaktır. Türk milletini insanlığa karşı en ağır suç olan soykırım suçu işlemiş yaralı bir millet olarak işlemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

HDP, PKK'nın ve Ermeni diasporasının çatlak sesidir, kirli tetikçisidir. Kürt kökenli kardeşlerimle hiçbir alakası yoktur. HDP demek cinayet demektir. Bu ASALA hayranlarının, bu yabancı odağın Türk siyasetinden silinip gideceği günler de yakındır. 


RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Önümüzdeki hafta Ramazan Bayramı'nı karşılayacağız. Bir olacağız, beraber olacağız, birlikte güç doğacağını göreceğiz. Nefreti karların üzerine yazıyoruz, güneş açınca karlar erisin diye... Daha güçlü bir Türkiye amacımızdır, daha kudretli bir devlet gayretimizdir. Gönüllerinde vatan millet sevgisi olan her insanımızla aynı parlak geleceğin taliplisiyiz. Ne olursa olsun Türk milletine hizmetten geri dönmedik. Dünyanın mazlum ülkeleri umut aramaktadır. Asırlar öncesinde olduğu devletimizin küresel güç olması için yeni bir imkan doğmuştur. Bu imkanı heba edemeyiz. Tekrar vurguluyorum ki Selçuklu Devleti'nin bayrağında çift başlı kartaldan Osmanlı'ya miras kalan stratejik vizyon hepimize yön olmalıdır. Sonsuza kadar var olacak Türkiye işe bu vizyondan doğacaktır. Bu gerçeği yalın olarak görmek isteyenlerin tarihimize bakmaları yeterlidir. 

Bugün zalimlerin siciline istediğimiz bütün notlar vakti geldiğinde birer birer açılacak ve hesabı sorulacaktır. Ülkemize olan sorumluluklarımız kadar İslam dünyasına ve ardından insanlığa da sorumluluklarımız vardır. Bu düşüncemiz hayal değildir. Bugün gerçekleşmemesi için hiçbir neden yoktur. Mübarek Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyor, hayırlı bayramlarınız olsun diyorum. 


OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Bahçeli grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Osman Kavala kararına ilişkin "Hukukun kararına saygı duyulmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.