MHP'li Yönter, Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısına ilişkin konuştu: Samimiyetini görmek lazım

MHP'li Yönter, Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısına ilişkin konuştu: Samimiyetini görmek lazım
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP'nin İYİ Parti'ye olan çağrısını değerlendirdi. Yönter, "Bu çağrının cevaben tarafı Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır." dedi.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Devlet Bahçeli'nin CNN Türk programında konuşulan gündemle ilgili gazeteci Hande Fırat'a gönderdiği mesajı paylaşmıştı.

Paylaşılan mesajda Bahçeli'nin geçmişte de MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere özel bir çağrıda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadelerini kullanarak Bahçeli'nin yeni bir çağrıda bulunduğunu aktarmıştı.

Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı 'ittifak' çağrısının yankıları sürerken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter konuya ilişkin açıklama yaptı.

CNN TÜRK'ten Göksu Öngören Özgür'e konuşan Yönter, Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye olan çağrılarında samimi olduğunu ve bu çağrının Türkiye'nin menfaati için yapıldığını söyledi.

Yönter "Çağrımız net. O zaman ülke hayrına, Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç." dedi.

MHP'li Yönter'in açıklamalarından satır başları:

Sayın genel başkanımız ağustos 2009'da buluşma yerimiz zillet değil, millettir demişti. Kucaklaşmadan bahsetmişti. Hitabında İYİ Parti Genel Başkanına 'eve dön' çağrısı yapmıştı. 'Eve dön' çağrısı karşılık bulmadı. Sessizliğe gömüldüler. Ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar. Sayın genel başkanımız çağrılarında samimi. Mutlak suretli iyi niyetli. Diyor ki açıklamasını takip ettim. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına. Şimdi eve gelmediniz. Çağrımız net. O zaman ülke hayrına, Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç.

Ev alma komşu al. Bizde komşuluk hukuku çok önemlidir. Komşuluk hukuku aynı zamanda şeref bahsidir. Ahlaki bir temeli vardır. Ülkenin hayrına, geleceğimiz için... Komşuluk hukukunda zillet var mıdır, yok. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır. Yakınlık vardır, husumet yoktur. Ayrılık yoktur. Ülke hayrına yerel iktidarda bir olalım, beraber olalım, komşu olalım.

Bu çağrı saygın bir çağrı. Bu çağrı çok değerli bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım.

Bu çağrının cevaben tarafı Sayın Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır. 26 Ağustos'ta bir konuşma yapacağı söyleniyor. Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz. Ama genel başkanımızın çağrısı tarihi bir çağrıdır. Saygın bir çağrıdır. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı temelinde yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı Türkiye'nin menfaati için yapılmış bir çağrıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum