Millet İttifakı yeniden toplandı

Millet İttifakı yeniden toplandı
Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayının da açıklanacağı toplantıya katılma kararı aldı. Millet İttifakı 6 liderle tekrar bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz edip masadan kalkmasıyla başlayan süreç, Akşener’in masaya geri dönmesiyle son buldu.

Toplantı öncesi Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ederek masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “ Bu ziyaret sırasında, her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. Cumhurbaşkanı'nın yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir.'' dedi.

Yavaş ve İmamoğlu, Akşener ile görüştükten sonra yeniden Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Daha sonra ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener Ankara'da bir otelde görüştü. 15 dakika süren görüşmeye İmamoğlu ve Yavaş'ın da katıldığı belirtildi.

Görüşmeler devam ederken saat 14.00'te yapılması planlanan Millet İttifakı'nın toplantısı ileri saatlere ertelendi.

AKŞENER SAADET PARTİSİ’NDEKİ TOPLANTIYA KATILACAK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in Millet ittifakı toplantısına katılacağını açıkladı.

Akşener'in Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü aktaran Zorlu, "Genel Başkanımız en başından bu yana verdiği mücadele gereği öneri getirdiğini ifade etmiştim. İki belediye başkanımızın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması konusunda Genel Başkanımız ve Sayın Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Şu an itibarıyla genel başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldı" dedi.

MERAL AKŞENER YENİDEN MASADA

O görüşmede nihai mutabakata varıldı, Akşener masaya dönme kararı aldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLANACAK

Toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. İsmin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

Aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcılarının da açıklanması bekleniyor. Bu arada 11 maddelik geçiş süreci yol haritasının da kamuoyuyla paylaşılacağı edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.