Milletimiz ayakta!

Milletimiz ayakta!
İstanbul Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekte konuşan Başkan Uysal, “Bu devletin sahipleri olarak sonsuza kadar bayrağımızı bu topraklarda dalgalandıracağız” dedi. Uysal, “Bugüne kadar bu bedel ödenmiş ki, bu fedakârlık yapılmış ki şuanda buradayız, ayaktayız. Devletimiz, milletimiz ayakta” diye konuştu

“15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü" dolayısıyla İstanbul Valiliği şehit yakınları ile gaziler ve aileleri onuruna önceki akşam bir otelde akşam yemeği verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın eşi Hatice Uysal ile birlikte katıldığı yemeğe, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve çok sayıda misafirlerle onur konuğu olarak şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda misafirlere hitap eden Başkan Uysal, "Bugüne kadar ülkemiz için şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Hala tedavisi süren gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum" dedi.
Bu dünya imtihan dünyası
Türkiye’nin zor süreçlerden bugünlere geldiğini ve bunun için de çok sayıda insanın fedakârlık yaptığını kaydeden Başkan Uysal, "Millet olarak, devlet olarak ayakta kalabileceksek bunun bir bedeli olacak, fedakarlığı olacak. Bugüne kadar bu bedel ödenmiş ki, bu fedakârlık yapılmış ki şuanda buradayız, ayaktayız. Devletimiz, milletimiz ayakta. Bu ülke için gözünü kırpmadan canını verenlere borcumuzu ancak aynı durumlar yaşandığında biz de fedakarlık yaparsak borcumuzu ödemiş oluruz. Bu dünya imtihan dünyası. Herkes imtihanını verirken Allah hakkıyla yapmayı nasip etsin" diye konuştu.
Eşi benzeri görülmemiş
FETÖ’nün hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde olanların dünyada eşi benzeri görülmediğini hatırlatan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: "O gece yapılan fedakarlığın eşi benzeri görülmediği gibi, yapılan operasyonun da dünyada eşi benzeri yok. Bu tür operasyonlar geçmişte yapılmış ve gelecekte de yapılacak. Bizler ne kadar o günleri hatırlar, yapılan fedakârlıkları unutturmazsak ülkemiz için planlar yapanların hesapları tutmayacak. Bu devletin sahipleri olarak sonsuza kadar bayrağımızı bu topraklarda dalgalandıracağız. Allah bizlere de o görevleri tam olarak yapmayı nasip etsin. 15 Temmuz devlet tarafından resmi bir gün olarak tayin edilmiş olsa da, bizlerin görevi o günü sadece yıldönümünde değil, her gün hatırlamak ve gereğini yapmaktır. Bizler gelecek nesillere, çocuklarımıza bunu ne kadar iyi anlatır ve aktarırsak, görevimizi yerine getirmiş oluruz."
Zor bir coğrafya
İbn-i Haldun'un "Coğrafya kaderdir" sözünü hatırlatan Uysal, "Ülkemiz coğrafya olarak gerçekten zor bir coğrafyaya sahip. Özellikle İstanbul’u göz önüne aldığımızda burada yaşayanlar her zaman hedef olmuş. Kıtaların ve kültürlerin geçiş noktası. Böyle olunca da her zaman hedef haline gelmiş. Ne zaman ki Osmanlı bu topraklara gelmiş, 700 sene huzur bulmuş bu topraklar. Osmanlı’dan sonra da huzursuzluk yeniden yaşanmaya başlanmış" ifadelerini kullandı. Başkan Uysal konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bu akşam 21:00’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde miting yapılacağını hatırlatarak, Bir milletin ülkesine nasıl sahip çıktığını, nasıl fedakarlık yaptığını tüm dünya görecek" dedi.

Sizlere hizmet etmek şereftir
Programda konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin’de “Yüz binler, milyonlar o gün sokağa döküldü ama şehadet rütbesinde 251 canımız şereflendi. Sokağa çıkanlar içerisinde belki en şanslı onlardı. Çünkü ilelebet bu millet, devlet yaşadıkça onlar hep hayırla hatırlanacak, hep rahmetle anılacaklar. Bu millet sıra kendilerine geldiğinde her bir ferdi aynı fedakarlığı yapmaktan çekinmeyecektir, şimdiye kadar da çekinmemiştir" ifadelerini kullandı. Ülke olarak en büyük güçlerinin vatana ve bayrağa olan sevdaları olduğunu aktaran Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aksi takdirde bu zor coğrafyada, bizim ayakta durmamız mümkün olmazdı ama bu millet hamdolsun bin yıldır burada olduğu gibi inşallah ilelebet burada olacaktır. Bunun bedeli de zaman zaman şehadet mertebesidir, zaman zaman gazilik ünvanıyla şereflenmektir. Geride kalan diğerleri olarak hepimizin vazifesi, daha bilinçle ve gayretle şehit yakınlarımıza, şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocuklarını, eşlerini, anne, babalarını, gazilerimizin ve onların yakınlarına elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaktır. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Eksiğimiz vardır, aksaklık vardır ama şundan hiç kimse tereddüt etmemeli ki bu milletin devletinin de bu konuda herhangi niyet ve samimiyet eksiği yoktur. İnşallah o niyetle samimiyetteki o bütünlük eksiksizlik bundan sonra gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın sorunlarının çözümü noktasında da motivasyon olacaktır. Çünkü biz hep söylüyoruz sizlere hizmet etmek, sizlerin derdiyle dertlenmek, sizlerin sorununa çare üretmek, bizim için şerefli bir vazifedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.