Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden kamu memurlarının tam listesi

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden kamu memurlarının tam listesi
Kamu memurlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesi için gereken süre bugün son buluyor. Peki, milletvekilliği aday adayı olmak için istifa eden kamu memurları kimlerdir?

Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi tarihinin 14 Mayıs Pazar günü olarak belirlenmesiyle seçim takviminin başlangıç tarihi de belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifasına ilişkin sürecin başladığını açıklamıştı.

Yener, milletvekilliği seçiminde kamu görevlilerinin istifasına ilişkin sürecin 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'de sona ereceğini açıkladı.

[related-posts id="93848" color="bg-danger"][/related-posts]

Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden kamu görevlileri

Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Yeni Türk Edebiyatı AHBV Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu istifa sürecine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem #Milletvekili Genel Seçiminde #AK Parti'mizden #Rize Milletvekili adaylığı için görevlerimden istifa ettim.

AK Parti Rize İl Başkanlığımızda aday adaylık başvurumuzu en yakın zamanda gerçekleştirmek üzere yola çıktık.”

 

Umut Tuncer kimdir?

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Tuncer, Ak Parti milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini şu ifadelerle duyurdu:

“Umut ve umutsuzluğun evrensel mücadelesinde hangi tarafı beslerseniz o taraf galip gelir. Biz hep umudu besledik…

Türkiye Yüzyılı’nda gönülden bağlı olduğum AK Parti’mizden Aydın Milletvekili adaylık başvurusu için görevimden ayrılıyorum. Allah yar ve yardımcım olsun.”

Tahir Emre Can kimdir?

Uşak Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevleri sonrasında Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Tahir Emre Can, görevinden istifa ederek AK Parti'den Uşak milletvekili aday adayı oldu.

Ali Sarı kimdir?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Sarı, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için AK Parti'den Milletvekili Adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

Dr. Süleyman Gök kimdir?

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Üroloji Uzmanı Doktor Süleyman Gök, milletvekili aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti.

Gök yaptığı paylaşımda Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini şu sözlerle ifade etti:

“Cumhuriyet Halk Partisinden 28. Dönem Milletvekili aday adayı olmak için 18 yıldır görev yaptığım Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki kamu görevimden istifa ettim.”

Hüseyin Aslıhan kimdir?

Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, görevinden istifa ederek AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olacak.

Kurtuluş Yılmaz kimdir?

Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için görevinden istifa etti.

İsmail Çalgan kimdir?

Kocaeli İl Gençlik Spor Müdürlüğünde Yatırım İnşaat Şube Müdürü iken iki yıl önce Ağrı'ya, geçen yıl ağustos ayında ise Giresun'a İl Gençlik ve Spor Müdürü olarak atanan İsmail Çalgan istifasını verdi.

Hasan Teke kimdir?

AK Parti Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke görevinden istifa etti. Teke sosyal medya hesabından istifa sürecine ilişkin yaptığı paylaşımda "Kıymetli Hemşehrilerim,dava ve yol arkadaşlarım, 19 Aralık 2017'den beri büyük bir onurla ve şerefle yürütmüş olduğum Şahinbey İlçe Başkanlığı görevimden, Genel Merkezimizin de onayı ile bugün itibariyle Milletvekili aday adaylığı için istifa etmiş bulunmaktayım." ifadelerini kullandı. 

Ayhan Cerebal kimdir?

Adalet Bakanlığı’nda Hakim -Yüksek Müşavir olarak görev yapan Ayhan Cerebal  Ordu’dan milletvekili aday adayı olacak. Cürebal, bugün itibariyle istifa ettiğini ve AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Adem Korkmaz kimdir?

Burdur'da aday adaylığı için uzun süredir ismi geçen MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, Burdur Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Korkmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Sekiz yıl boyunca yürüttüğüm rektörlük görevimden ülkemize farklı alanlarda da hizmet edebilmek amacıyla ayrılıyorum. Şüphem yoktur ki, Üniversitemiz bugüne kadar gösterdiği başarıları bundan sonra da aynı heyecan ve şevkle devam ettirecek ve daha büyük projelere imza atacaktır."

Kadem Ekşi kimdir?

İBB'nin AKParti'li meclis üyesi ve Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

Fisun Şenuzun Aykar kimdir?

Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Aykar CHP’den milletvekili aday adayı olacak.

Hasan Naz kimdir?

Kocaeli Devlet Hastanesi Enfeksiyon Uzmanı Doç.Dr. Hasan Naz, görevinden istifa ederek  CHP’den milletvekili aday adayı olacak.

İlhan Bayram kimdir?

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, AK Parti Amasya Milletvekilliği aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Cengiz Ekici kimdir?

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Rahmi Doğan kimdir?

Hatay Valisi Rahmi Doğan, devlet büyüklerinin de müsaadelerile Sivas'tan Ak Parti'den aday adayı olmak için istifa ettiğini açıkladı. Doğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan 'aday adayı' olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım." 

Zeki Korkutata Bingöl kimdir?

Cumhurbaşkanı İdari işler Başkanlığı Müşaviri Zeki Korkutata Bingöl'den Ak Parti'den milletvekili adayı olmak için istifa etti.

Yüksel Ertekin kimdir?

Karaman Defterdarlığı görevine atanan ve o tarihten beri bu görevi yürüten Yüksel Ertekin Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Abdurrahman Karabudak kimdir?

Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak, görevlerinden istifa ederek, AK Parti Ankara 2.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptı.

Mehmet Erikoğlu kimdir?

Necmettin Erbakan Üniversitesi Cerrahi tıp bilimleri bölümü, Genel cerrahi Anabilim dalında görevli Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu İyi Parti'den aday olmak için istifa etti.

Mahmut Arık kimdir?

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık görevinden istifa etti.

Gürkan Üçüncü kimdir? 

Artvin’in Hopa Kaymakamlığı görevini bırakan Gürkan Üçüncü, AKParti Trabzon Milletvekilliği için aday adayı oldu.

Akçaabat eski Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nda milletvekili aday Adaylığını açıkladı

Süleyman Türedi kimdir?

Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi görevinden istifa etti. MHP'den aday adayı olacak

Abdurahman Kınalı kimdir?

MHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Abdurahman Kınalı görevinden istifa ederek, MHP Trabzon milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Ali Keskinkılıç kimdir? 

MKE Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden Ali Keskinkılıç, memleketi Karabük'te AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Talip Uzun kimdir? 

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Talip Uzun, Kars'tan Ak Partiden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Hüseyin Duran kimdir?

TİGEM Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran Ak Parti'den Adıyaman'dan aday adayı olmak için istifa etti.

Vefa Salman kimdir?

Yalova Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Vefa Salman CHP milletvekili aday adaylığı için istifa etti

Yakup Otgöz kimdir? 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Otgöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

2014 yılından bu yana büyük bir onurla yürüttüğüm Seydikemer Belediye Başkanlığı görevimden Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın tensipleri, Genel Merkezimizin oluruyla AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etme kararı aldım.

Selçuk Çebi kimdir?

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, milletvekili aday adayı olmak istifa etti.

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için mevcut görevimden istifa ettim. Yarın saat 15.00'te il başkanlığımızda başvurumuzu yapacağız. Dualarınızı bekler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım."

Remzi Albasan kimdir?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) görevinden emekliye ayrılarak AK Parti'den 28'inci dönem milletvekili aday adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.