Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı: “İllere göre farklı kararlar alınabilir”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı: “İllere göre farklı kararlar alınabilir”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı. Selçuk sınıfların açılması sorusuna "Verilere göre kontrollü gidiyoruz. Vaka sayası kriterlerine bakarak karar vereceğiz" dedi. Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak da, "mağdur olunmaması için bir çalışma yapmaya çalışıyoruz" dedi

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında Seda Öğretir'in sorularını yanıtladı.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:
 

İllerin durumuna göre yetkililer karar verebilecek. Bazı iller var ki birkaç kişi dışında vaka yok. "Biz niye açılmıyoruz?" diye soruyorlar. İldeki yetkililer kapatma veya tamamen açma konusunda karar alabilecek.

OKULLARIN AÇILMASINDA VAKA SAYISI ÖNEMLİ

Her ülke kendi koşullarına göre karar vermelidir. Verilere göre kontrollü gidiyoruz. Vaka sayası kriterlerine bakarak karar vereceğiz.

Bütün derslerimiz için üç TV kanalımız var. Dersler için 10 bin video çekildi. Öğrencilerin tüm faaliyetlerini takip ediyoruz. EBA'ya erişemeyen öğrencileri de sürekli takip ediyoruz. EBA'ya ulaşamayanlara bilgisayar sağlamak görevimiz.

ULUSAL DESTEKLEME PROGRAMI DEVREYE GİRECEK

Bir dersi yüz yüze anlatırsanız 40 dakikada zor bitirirsiniz, TV karşısında 10 dakikada bitirebilirsiniz. Uzaktan eğitim için öğretmenlerimiz sürece hazırlandı. Özel eğitimler aldırdık. Hazırladığımız derslerde de, sınavlarda da bunlara dikkat edeceğiz.

Yüz yüze eğitimi en çok çocuklar istiyor. Veliler için destek materyaller hazırladık.

Telafi için ulusal destekleme programı başlatılacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ekipler çalışıyor, finansal bir durum olduğu için ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir kabine görüşü çerçevesinde hangi bakanlığa kaç kadro ayrılacak, bütçe imkanları çerçevesinde bir karar sürecine bağlı. KPSS'nin dikkate alarak, mağdur olunmaması için bir çalışma yapmaya çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.