MSB: Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu şehit oldu

MSB: Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerine ait NF-5 uçağının pilotunun şehit olduğunu açıkladı.

MSB'nin yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, öğle saatlerinde yine Twitter hesabından saat 14.15'de henüz bilinmeyen bir nedenle, Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerine ait bir NF-5 uçağının kaza kırıma uğradığı ve konuyla ilgili gerekli incelemenin başlatıldığını duyurmuştu.

 

Konya Valisi Vahdettin Özkan, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, Askeri uçağın, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kazadan kısa süre önce havalandığını belirterek ''3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan bir uçaktı. Planlı uçuş eğitimi kapsamında uçuşunu gerçekleştirdiği sırada düştü. Maalesef 1 şehidimiz var. Kazayla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum'

Olayla ilgili başsağlığı mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: 'Milletimizin başı sağ olsun'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da şu mesajı paylaştı: "Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

İYİ Parti lideri Meral Akşener: 'Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum'

başsağlığı mesajı paylaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de mesajında şunları belirtti:

"Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağımızın düştüğünü ve Yüzbaşımız Burak Genççelebi'nin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da şu mesajı paylaştı: "Milletimizin Başı Sağ Olsun! Konya’da eğitim uçuşu sırasında uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Türk Yıldızlarının Kahraman Pilot Yüzbaşısına Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehit pilotumuzun ruhu şad, mekanı cennet olsun."

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da yayınladığı taziye mesajında şunları belirtti: 'Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan ve eğitim esnasında düşen Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağının pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi’ye Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.