MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı 2023? Ne zaman açıklanacak?

MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı 2023? Ne zaman açıklanacak?
MSÜ sınavının tamamlanmasının ardından adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

Fatma Dilek Kantoğlu Keklikçi - Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ)’nın 2 Nisan 2023 tarihinde yapıldı. Sınavın tamamlanmasının ardından ise adaylar ve onların yakınları, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorguluyor. Peki 2023 MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte ÖSYM’nin konu ile ilgili açıklaması…

2023 MSÜ sonuçları açıklanma tarihi 

2 Nisan 2023’te düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın sonuçlarının  açıklanacağı tarih belli oldu. ÖSYM’nin sınav takvimi doğrultusunda paylaşılan açıklamaya göre, MSÜ sonuçları 27 Nisan 2023 Perşembe günü açıklanacak.

MSÜ 2023 sınav sonuçlarına nasıl bakılır?

Sınava giren adayların büyük bir merakla beklediği MSÜ sınav sonuçları açıklanma tarihinin belli olmasının ardından pek çok kişi, sınav sonuçlarının nasıl öğrenileceğini de merak ediyor. 


Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ)’nın sonuçlarını iki farklı yerden öğrenmek mümkün oluyor. İlk olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.trinternet üzerinden şifreleri ve T.C. Kimlik Numaraları ile sisteme giriş yapan adaylar, MSÜ sınav sonuçlarına erişim sağlıyor. Sınav sonuçlarını öğrenmek için ikinci yöntem ise ÖSYM mobil uygulaması olarak biliniyor. Uygulamaya giriş yapan adaylar, sınav sonuçlarını görüntüleyebiliyor.

MSÜ soru kitapçığı erişime açılmıştı

MSÜ sınavının 2 Nisan tarihinde yapılmasının ardından ÖSYM aynı gün sınavın Temel Soru Kitapçığının ve cevap anahtarının yüzde 10’luk bölümünü yayınlamıştı. Bu yayınlanan bölümlere erişimin 12 Nisan’a kadar devam edeceği de ÖSYM tarafından adaylara bildirilmişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekildeydi;  “2 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (2023-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 2 Nisan 2023 tarihinde saat 14.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı'nın görüntüleme süreci, 12 Nisan 2023 tarihi saat 23.59'da sona erecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.