Muhalefet gitti gidiyor!

Muhalefet gitti gidiyor!
Seçim sonrasında CHP ve İYİ Parti'de başlayan tartışma giderek büyüyor. CHP'de başlatılan imza kampanyasının ardından İYİ Parti de karıştı. Olağanüstü kongre kararı alan İYİ Parti'de, aday olmayacağını açıklayan Akşener'in tekrar aday olması için iki ilçe başkanı ve bir ilçe yöneticisi kendilerini genel başkanlarının evine zincirledi

İkinci bir adalet yürüyüyüşü yapılacak
24 Haziran seçimlerinden Cumhur İttifakı'nın galip çıkmasının ardından iki büyük muhalefet partisinde koltuk kavgası başladı. İlk olarak CHP'de büyüyen tartışma, olağanüstü kongre için imza kampanyasının başlatılmasına neden oldu. Her fırsatta olağanüstü kongreye karşı olduğunu ifade eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise tartışmaların önünü kesmek için ikinci bir adalet yürüyüşü başlatacağı iddia edildi. Muharrem İnce öncülüğünde hareket eden CHP'nin muhalefet kanadı ise yeterli imzaya ulaşacaklarını açıkladı. 
 

Başkanlar kendilerini eve zincirledi
Koltuk tartışması Afyon kampı sırasında İYİ Parti'ye de sırayet etti. Kampın son gününde gelen sert eleştirilerin ardından istifa ettiğini açıklayan Meral Akşener, partililerin arabasının önüne yatması sonucu ikna edildi ve olağanüstü kongre kararı aldığını duyurdu. Ancak Akşener daha sonra yaptığı açıklamada kongrede aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklama üzerine İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Bülent Ural, Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Vural ve Avcılar Teşkilat Başkanı Namık Şeker kendilerini Meral Akşener'in evine zincirledi. İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği çalıştayın son gününde olağanüstü kongre kararı alınırken, mevcut Genel Başkan Meral Akşener, kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Bu kararın üzerine İYİ Parti İstanbul ilçe örgütleri, Akşener'in Üsküdar'da bulunan evinin önüne gelerek, Akşener'in yeniden genel başkanlığa aday olması için oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar evinin bulunduğu sokakta oturarak, Akşener'in gelmesini bekledi. Partililer sık sık "Milletin ablası bizi bırakma" şeklinde slogan attı.


 

Dönene kadar burdayız
İlçe başkanları burada açıklamalarda bulundu. Akşener'in her zaman yanında duracaklarını belirten bir partili, "Genel başkanımızın bugün yapmış olduğu açıklamalardan sonra İYİ Parti'ye mensuplar, partimizin teşkilatları, bize oy verenler, ilçe başkanlarımız olarak ablamızın evinin önünde bekliyoruz. Ablamız buraya gelecek. Ablamızın iradesi ne yönde olursa biz de orada olacağız. Türkiye'nin umudu olan genel başkanımızın bizi bırakmayacağına inanıyoruz. Ablamız gelene kadar ayrılmayacağız. Nöbet tutacağız. Türkiye'yi aydınlık günlere çıkaracak Meral Akşener'in yanında ve arkasında duracağız. Ablamız kararını geri alıncaya kadar burada bekleyeceğiz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.