Muharrem İnce'den 'Montrö bildirisi' tepkisi: 'Bu konuda da Ayasofya İmamı mı konuşacak?'

Muharrem İnce'den 'Montrö bildirisi' tepkisi: 'Bu konuda da Ayasofya İmamı mı konuşacak?'
Memleket Hareketi'nin lideri Muharrem İnce, Twitter hesabından 103 emekli general tarafından imzalanarak kamuoyuna açıklanan Montrö bildirisine tepki gösterenlere tepki gösterdi. Memleket Hareketi olarak her türlü darbe karşı çıkmaya hazır olduklarını belirten İnce, 'Montrö Boğazlar Sözleşmesi konusunda Amiraller görüş açıklamayacak da kim açıklayacak? Bu konuda da Ayasofya İmamı mı konuşacak?' dedi.

tepkisini belirten Muharrem İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Montrö Boğazlar Sözleşmesi konusunda Amiraller görüş açıklamayacak da kim açıklayacak? Bu konuda da Ayasofya İmamı mı konuşacak? Darbe veya iması varsa hep birlikte karşı çıkalım. Biz Memleket Hareketi olarak her türlü darbeye karşı çıkmaya hazırız."

'Bildirinin gece yarısı yayınlanması doğru değil'

Öğle saatlerinde konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, 'AKP-FETÖ ortaklığında gerçekleştirilen kumpas davalarının mağduru' olarak nitelendirdiği amirallerin uzman oldukları konuda açıklama yapmasının doğal olduğunu ancak bu açıklamanın gece yarısı yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

'Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni tartışmaya açanların, üniforma ile tarikat toplantısına giden askerlere ses çıkarmayanların bu açıklamayı fırsat bilip buradan darbe, vesayet çıkarmaya çalışmaları da yanlıştır' diyen Muharrem İnce, 'Aynı kişileri Mavi Vatan konusunda alkışlarken Montrö konusunda darbeci, vesayetçi ilan etmek de FETÖ’nün devlet kurumlarını işgal etmesine nezaret eden, göz yuman, destekleyen iktidara yakışır' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum