Muharrem İnce Meral Akşener'e ittifak için ‘kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacakmış

Muharrem İnce Meral Akşener'e ittifak için ‘kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacakmış
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Meral Akşener ile görüşme gerçekleştireceğini ve Akşener'e ‘kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağını açıkladı.

14 Mayıs'ta yapılan ilk tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi "Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahında bütün suçu bize atacaklar." diyerek adaylıktan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimden sonra sessizliğini korumuş ve geçtiğimiz aylarda da yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulunarak yerel seçimlerde yarışacaklarını duyurmuştu. Öte yandan yakın zamanda yeni açıklama yapan İnce, yerel seçimlere ilişkin muhalefete çağrıda bulunmuş ve "Memleket Partisi olarak iş birliğine hazırız" mesajını vermişti.

Son zamanlarda da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesiyle gündeme gelen İnce'nin CHP'den İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday gösterileceği iddia edilmiş İmamoğlu da söz konusu bu iddiaları yalanlamıştı.

Muharrem İnce, gazeteci Fatih Altaylı’ya Ekrem İmamoğlu'yla görüşmesine ve İzmir adaylığına dair açıklamalarda bulundu.

İnce, Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini anlatarak “Ekrem İmamoğlu’nu ben aradım. Kendisini uzun zamandır tanırım. Ben kendisi ile tanıştığımda Beylikdüzü İlçe Başkanı idi. Siyasette bunlar vardır. Bazen biz daha üst makamda oluruz, bazen de yer değiştiririz. Ben onu aradım ve görüşmek istedim. Kendisine şunu söyledim, ‘İstanbul’u kazanmak önemli idi. Ama kaybetmemek daha önemli. Senin kaybetmen Cumhuriyetçilerin moralini bozar. Senin o yeri koruman lazım. Ben senin için ne yapabilirim?’ dedim." ifadelerine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin kurumsal olmadığını dile getiren İnce, CHP Genel Başkanı ile görüşeceğini sonrasında da Meral Akşener ile bir araya geleceğini söyledi.

İzmir'den aday gösterileceği iddialarına da açıklık getiren İnce, iddiaların gerçek olmadığını ve İzmir konusunda CHP’yi uyardığını dile getirerek "Ben İzmir konusunda CHP’yi uyardım. İzmir’i çantada keklik görüyorlar ama bu kez İzmir öyle çantada keklik falan değil." ifadelerini kullandı.

Son olarak Meral Akşener'e yerel seçimler için ‘kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağını söyleyen İnce, "Buralarda İYİ Parti’nin duruşu önemli. Mesela Mersin’de. Ve daha böyle birçok yer var. En azından böyle yerlerde iş birliği yapmasının iyi olacağını anlatacağım.” dedi.

Fatih Altaylı "İnce: Teklif yok ki, adaylık olsun" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle.

"Meral Akşener ile bir araya geleceğiz"

“Özgür Bey’e saygısızlığım söz konusu olamaz. Onunla da buluşacağız ama Ekrem Bey ile buluşmam kurumsal değildi. Sadece onun için ne yapabileceğimi sordum. Özgür Özel’le de buluşacağız. Şimdi o Almanya’ya gidiyor. Benim de bir yurt dışı seyahatim var. Özgür Bey ile Salı günü buluşacağız. Sonrasında da Meral Akşener ile bir araya geleceğiz.”

"İzmir’i çantada keklik görüyorlar"

“İzmir adaylık konusu diye bir şey yok. Olmayan teklifin konusu olmaz. Böyle bir teklif yok ki, bunun üzerine konuşalım. Oradaki mesele şu. Ben İzmir konusunda CHP’yi uyardım. İzmir’i çantada keklik görüyorlar ama bu kez İzmir öyle çantada keklik falan değil. Yanlış bir adayla İzmir’i kaybederler. HDP’nin İzmir’e Sırrı Süreyya Önder’i aday göstereceği konuşuluyor. HDP’nin ya da HEDEP’in İzmir’de ciddi bir oyu var ve Sırrı Süreyya Önder bu ciddi oyu toparlar. İYİ Parti’nin adayı Özlale de bir miktar oy alır. Bir bakarsın İzmir de gidivermiş. İzmir’de kimi göstersem alırım kafasından çıkmaları lazım. Bunu söyledim ben. CHP’nin yeni yönetiminin ayakları henüz yere basmıyor. Bunun için kendileri ile konuşup uyarmaya çalışıyorum.”

"Kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağım"

“Meral Hanım siyaseti iyi bilir aslında. Ona da söyleyeceğim şu. ‘Kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağım. Geçen seçim kendi partisi için de çok olumlu bir iş birliği yapmıştı yerel seçimde. Mesela Nazilli’de belediye başkanlığını kazandı. Gerçi İYİ Partili başkan sonra AKP’ye geçti ama böyle yerler var. Buralarda İYİ Parti’nin duruşu önemli. Mesela Mersin’de. Ve daha böyle birçok yer var. En azından böyle yerlerde iş birliği yapmasının iyi olacağını anlatacağım.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.