Muharrem İnce YSK'yı uyardı: 'Bu hukuk cinayetine dur deyin'

Muharrem İnce YSK'yı uyardı: 'Bu hukuk cinayetine dur deyin'
Muharrem İnce partisinin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdağan hakkında Mersin İl Seçim Kurulu’nun ‘aday olamaz’ kararına tepki göstererek YSK'yı uyardı: 'Bu hukuk cinayetine dur deyin'

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa ederek Memleket Partisi’ne geçmiş ve belediye başkan adayı olmuştu. Ancak yapılan itiraz sonucu Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü. Gerekçesinde ise CHP Tarsus Belediye Başkan aday adaylığından istifasına ilişkin bir kayıt ve belge bulunmadığı belirtildi.

Yaşanan duruma tepki gösteren Bozdoğan da seçim kurullarının aldığı farklı kararlarla demokratik sürecin baltaladığını iddia ederek 'Adaylığım gasp ediliyor' dedi. Öte yandan Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda çıkan karara ilişkin İl Seçim Kuruluna gerekli itirazın yapılacağını belirtti. Fakat istenilen sonuç çıkmadı ve itiraz reddedildi. Bunun üzerine Memleket Partisi Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazda bulunulacağını kaydetti.

Muharrem İnce'den tepki

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'de partisinin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdağan hakkında Mersin İl Seçim Kurulu’ndaki hakimlerin ‘aday olamaz’ kararına sert tepki göstererek Mezitli ve Mamak'ı örnek gösterdi ve aynı durumdaki adaylara 'aday olabilirsiniz' kararı verdiğini savundu.

"YSK bu çifte standarta derhal son vermelidir" diyen İnce, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Tarsus’ta Haluk Bozdoğan 11 Ocak 2024’de CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne katıldı ve Belediye Başkan Adayımız oldu.

Tarsus İlçe Seçim Kurulu’ndaki hakimler 'aday olabilirsin' derken siyasi parti temsilcileri ve Mersin İl Seçim Kurulu’ndaki hakimler 'aday olamaz' diyor.

"Yenebiliyorsanız sandıkta yenin"

Aynı durumda olan Mezitli ve Mamak’ta ise, seçim kurulları aynı durumdaki adaylara 'aday olabilirsiniz' kararı verdi. Hukuk herkese eşit uygulanmalıdır.

YSK bu çifte standarta derhal son vermelidir. Memleket Partisi adaylarını seçim kurulu darbesiyle yenmeye çalışmayın, yenebiliyorsanız sandıkta yenin!"

Muharrem İnce sonraki paylaşımlarında da şunları kaydetti:

"Ayak oyunlarıyla bu adaylığı düşüremezsiniz"

Çukurova’da farklı, Mezitli’de farklı, Tarsus’ta farklı... Aynı konuda farklı kararlar alan seçim kurulları var. YSK’yı uyarıyorum; bu hukuk cinayetine, bu demokrasi ayıbına, bu çifte standarta derhal dur deyin. Haluk Bozdoğan Memleket Partisi’nin Tarsus Adayıdır. Ayak oyunlarıyla bu adaylığı düşüremezsiniz!

"YSK önüne bekliyorum"

Yarın saat 13.00’da (29 Şubat Perşembe) Tarsus ve Güzelbahçe Belediye Başkan Adaylarımıza yönelik yapılan hukuksuzlukla ilgili YSK önünde basın açıklaması düzenleyeceğim. Tüm memleket sevdalılarını ve partililerimizi YSK önüne bekliyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.