Mühendisler gitmek istiyor

Mühendisler gitmek istiyor
MMO İstanbul Şubesi ‘İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması’ raporuyla mühendislerin sorunlarına ayna tuttu. Rapora göre 4 mühendisten biri temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamazken yüzde 88,7’si ekonomik krizden kaynaklı ülke değiştirmek istiyor.

ANIL BODUÇ- Ülkede yaşanan ekonomik krizin tüm sektörlere verdiği zarar mühendisliğin de itibarını yerle bir etti. Tüm meslekler açısından yaşanan bu durum mühendisler açısından çok daha yakıcı hale geldi.

TMMOB’ye bağlı Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) 4’üncüsünü yaptığı çalışma bu gerçekliğe ayna tuttu. Rapora göre işsizlik ve güvencesizlik sorunlarına maruz kalan mühendislerin yüzde 88,7’si mevcut ülke ekonomisini kötü buluyor. Yüzde 26,1’i ise barınma, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorluk çekiyor. Ankete katılan mühendisler ‘ülkedeki en önemli sorun nedir?’ sorusuna ise Adalet ve Hukuk olarak yanıt verdi.

GENÇ MÜHENDİSLERİN TEK HAYALİ YURT DIŞINA GİDEBİLMEK!

Mühendislerin yüzde 82,2’si ekonomik kriz kaynaklı ülke değiştirmek istiyor. Depremin yıkıcı etkisi ve güvenlik gibi sebeplerin de öne çıktığı araştırmada İstanbul’dan ayrılmak isteyenlerin oranı ise yüzde 55. 18-31 yaş arası katılımcılarda ise bu oran yüzde 67,94’e yükseliyor. Araştırmaya göre mühendislerin yüzde 95’i gelecek için kaygı duyuyor. Kaygı düzeyinin cinsiyete göre dağılımı incelendiğinde ise erkeklerde bu oran yüzde 94,59 olurken kadınların kaygı oranı yüzde 98,52’ye kadar artıyor. Araştırmaya göre emekli mühendislerin de sadece yüzde 3,7’si emekli maaşı ile geçinebildiğini belirtirken, yüzde 96,3’ü emekli maaşı ile geçinmekte zorluk yaşadığını belirtti.

İlgili Haberler

Kaynak:ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.