Muhtarlar seçilmemiş mi?

Muhtarlar seçilmemiş mi?
Her günün yeni bir gün olduğu inancıyla bu günlere verdiğimiz isimlerden biri de, '19 Ekim Muhtarlar Günü' olduğunu, 19 Ekim'de ard arda verilen mesajlarla hatırladık.

Her günün yeni bir gün olduğu inancıyla bu günlere verdiğimiz isimlerden biri de, '19 Ekim Muhtarlar Günü' olduğunu, 19 Ekim'de ard arda verilen mesajlarla hatırladık.
Muhtarların varlığını hissettiren bu günde verilen onca mesajın yanında muhtarlarla birlikte verilen pozları da gördük, izledik hatta hazır mesajlarla bizler de muhtarlarımızı kutladık.
Evet, başta sarayında sık sık muhtarları toplayan Başkan Erdoğan olmak üzere mevcut seçilmişler gibi muhtarlarımızın da halktan oy alarak, halkın sorunlarının çözümüne yardımcı olması gerekenler olduğunu bizlere hatırlatan, '19 Ekim Muhtarlar Günü' denen günde bende telefon datam da bulunan tüm muhtarlara birer mesaj attım.
Yetmedi sanal ortamda da paylaşarak tanıdığım, tanımadığım tüm muhtarlara mesajımı ulaştırmaya çalıştım..
Ki o mesajın sevgililer günü, anneler günü hatta 'Ya anneler günü var da niye babalar günü de olmasın?' denilerek ilan edildiğine inandığım bir çok gün de yaptığımız gibi sanal ortam da hazır mesajları alıp, yapıştırdığımız mesajlardan olmamasına da dikkat edip, bizzat düşünüp, sonra kendime özel düşüncemi aktardığım mesajla süsledim.
Çünkü muhtarların da birer seçilmiş oldukları ve bu seçilmişleri görmeyen bizlerin işinin, gücünün sorunları çözeceklerine inanıp, oy verdiğimiz milletvekillerine, iktidar ve muhalefet yöneticilerine yüklendiğimizi bilenlerdendim.
Ama halktan oy alarak seçilmiş bir milletvekillinden farkı olmayan ve asıl milletin vekili yani muhtarların da İl Genel, Belediye Meclis Üyesi gibi birer yerel parlamenter olduğunu unutan, anlamayan bir toplumun ferleri olduğumuzu da bilenlerdendim.
Evet, 19 Ekim Muhtarlar Günü denen günlerinden bile çokta haberdar olmadıklarına inandığım ve görevlerinin sadece seçilir seçilmez aldıkları bir tabanca, ardından köyden kente öğrenci taşıyan bir servis arabası almak, işi düştüğünde muhtarlığı hatırlayanların evraklarına makbuzsuz mühür basmak ve başçavuşun telefon açıp, askere gidecek olanların listesini almak olmadığını düşündüğüm muhtarlarımıza attığım kutlama mesajında vermek istediğim mesajı siz sayın okurlarında anlaması ve ülkemizdeki çözüm bekleyen sorunların çözümünde rol alması gerekenlerin içinde muhtarlarımızın, belediye ve il genel meclis üyelerinin hata 30-40 yıldır aynı kişilerin başkanı olduğu yerel stk'ların da olduğunu düşünmeleri umuduyla güzel bir hafta diliyorum..
İşte o mesajım..
ARDAFED Muhtarlar Gününü kutlar...
Sorunların çözümünde sadece hükumetler, muhalefet, vali, belediye başkanı, kamu kurum amirleri, gazeteciler, STK'lar değil seçildikten sonra adeta adları anılmayan ve en önemlisi sorunlar konusunda en azından bir demeçlerine bile rastlayamadığımız, bu yönde ciddi girişimlerine şahit olmadığımız muhtarlarımızın da bölge, ülke ve dünyada yaşanan sorunlardan sorumlu olduğuna olan inancımızla; Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın, “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutlarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.