Mülakaat kaldırılacak mı? Erdoğan bekliyor, Kılıçdaroğlu: 'Yine bir oyun dönecek'

Mülakaat kaldırılacak mı? Erdoğan bekliyor, Kılıçdaroğlu: 'Yine bir oyun dönecek'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimde verdiği mülakatı kaldırma vaadini bakanlarla görüşmeye bırakmasını sert dille eleştirerek "Yine bir oyunun döneceği anlaşılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda kamuda mülakatı kaldıracağını söylemiş ve işe alımlarının başarı sıralamasına göre yapacaklarını açıklamıştı.

Seçimlere kısa süre kala vaadini açıklayan Erdoğan, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağım” demişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de mülakatların devam edeceğini fakat uygulanış biçiminin değiştirileceğini söylemiş ve Erdoğan'ın mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdiğini belirterek "Mülakatları, mülakat gibi yapmaya karar verdik." demişti.

Söz konusu Tekin'in bu açıklamaları eleştirilere sebep olurken son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuda mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağına dair tartışmalara ilişkin konuştu.

ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle söyleşi gerçekleştiren Erdoğan, mülakat tartışmalarına yönelik "Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" ifadesini kullandı. Erdoğan emeklilerle ilgili de "Emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstererek "Burada sadece bir yalanın itirafı yok, yine bir oyunun döneceği anlaşılıyor." ifadelerini kullandı.

X (Twitter) hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan bizden çalarak seçim vaadi yaptığı mülakat meselesinde yine çark etmiş, 'Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlarıyla görüşür, bakarız' demiş. Halkın gözünün içine baka baka yalan söylediğini bir kez daha itiraf etmiş.

Ancak burada sadece bir yalanın itirafı yok, yine bir oyunun döneceği anlaşılıyor. Bu senin zaten seçim vaadindi, gereğini yaparsın biter! Hayırdır, alacağın kararları bakanlarınla görüşesin mi tuttu?

Mülakata takılan evlatlarımız için ben sokakta mücadele ederken, siz kapılara kilit vuruyordunuz. O çocukları size yedirmeyeceğim!"

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.