Murat Kurum'un emeklilere vaadi açıklandığı gibi değilmiş: 'Bakanlık tepki gösterdi'

Murat Kurum'un emeklilere vaadi açıklandığı gibi değilmiş: 'Bakanlık tepki gösterdi'
Gazeteci Nuray Babacan AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'un İstanbul seçim kampanyasında açıkladığı emeklilere 2 bin 500 liralık desteğinin açıklandığı gibi olmadığını iddia etti.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da başta kadın emekliler olmak üzere ihtiyaç sahibi emeklilerin İstanbul kartlarına her ay 2.500 lira destek ödemesi yapacaklarını söylemişti.

Ancak iddiaya göre Murat Kurum’un emeklilere vaadinin açıkladığı gibi olmadığı ortaya çıktı. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Murat Kurum’un açıkladığı gibi tüm emeklilerin bu destekten yararlanamayacağını ev, arabası ve ek geliri olmayan ve bunu ispat eden emeklilere yardım yapılmasının planlandığını yazdı.

Öte yandan AK Parti’nin İstanbul seçim kampanyasında açıkladığı emeklilere 2 bin 500 liralık desteğin soruna yol açtığını belirten Babacan, kampanyada ‘muhtaç durumda olan emeklilerimize destek’ diye yapılan açıklamaya Çalışma Bakanlığı’nın tepki gösterdiğini aktardı.

Nuray Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

MUHTAÇ EMEKLİLER KRİZİ

Konu emeklilerden açılmışken, AKP’nin İstanbul seçim kampanyasında açıkladığı emeklilere 2 bin 500 liralık destek soruna neden oldu. Kampanyada ‘muhtaç durumda olan emeklilerimize destek’ diye yapılan açıklamaya Çalışma Bakanlığı’nın tepki gösterdiği öğrenildi. Bu ifade parti içinde, ‘emeklilere muhtaç duruma düşecek kadar maaş veren hükümet’ anlamına geldiği itirazlarına neden oldu.

EMEKLİ DESTEĞİ AÇIKLANDIĞI GİBİ DEĞİL

Ayrıca AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un açıkladığı gibi tüm emeklilerin bu destekten yararlanamayacağı da ortaya çıktı. Evi, arabası ve ek geliri olmayan ve bunu ispat eden emeklilere yardım yapılmasının planlandığı öğrenildi. Vaatler ve gerçekler arasındaki fark kampanya başlamadan görüldü!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.