Mustafa Destici'den Kerem Kınık'a istifa çağrısı

Mustafa Destici'den Kerem Kınık'a istifa çağrısı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısında bulundu ve "Sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Türk Kızılay’ının, deprem sonrasında Ahbap Derneği başta olmak üzere birçok kuruma çadır sattığının ortaya çıkması kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirmiş ve söz konusu olay gündemin ilk sıralarına oturmuştu.

Yaşanan skandallarla birlikte Kızılay'ın kan bağışları kritik hale geldi.

Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, ulusal kan stokunun asgari seviyenin altına düştüğünü ve 3 günlük kan stoku kaldığını bildirmişti. 

Kerman, "Özellikle nadir olan kan gruplarındaki ihtiyaç, bazı bölgelerde sıfıra yaklaştı. Elimizde 23 bin 824 ünite kan olması demek, bütün gruplardan tüm Türkiye'nin her an ihtiyacını karşılayabilecek durumda değiliz demektir" ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kızılay Başkanı Kınık'a istifa çağrısında bulundu.

Destici yaptığı paylaşımda Kınık'ın kurumsal yapıya zarar verdiğini söyleyerek "Sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Twitter'dan açıklamalarda bulunan Destici "Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, onbinlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır." dedi.

Destici Kızılay'a kan bağışı çağrısında da bulundu. Kızılay’ın Kan Bağışı yapılan merkezlerine ve noktalarına giderek kan bağışı yapılması gerektiğini söyleyen Destici, "Vatandaşlarımıza çağrımız ise, “Pireye kızıp yorganı yakmayalım.” Sağlığı müsait olan insanlarımız mutlaka Kızılay’ın Kan Bağışı yapılan merkezlerine ve noktalarına giderek kan bağışı yapmalı ve hiçbir hastamız kan bulunamadığı için mazallah hayatını kaybetmemelidir." ifadelerine yer verdi. 

Kınık geçtiğimiz ay neden istifa etmediği sorularına; istifa durumunda tüzük gereği 2 ay içinde genel kurula gidilmesi gerekeceği ve yönetim kurulu istifa ederse, idari işlemler duracağını söylemişti. Bu durumun kaotik duruma yol açağını söylerek kendini savunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.