Naci Görür İYİ Parti’den siyasete mi atılıyor?

Naci Görür İYİ Parti’den siyasete mi atılıyor?
Deprem uzmanı Naci Görür, İYİ Parti’nin İBB adayı olacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Yerel seçim için partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken kulislerde konuşulan isimler gündem yaratıyor. O isimlerden biri de son günlerde yaptığı deprem uyarıları ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Naci Görür oldu. Görür’ün İYİ Parti’nin 31 Mart 2023 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olacağı iddia edilmişti. Görür’den çok konuşulan kulis bilgisine açıklama geldi.

Kişisel sosyal medya hesabından konuya dair bir paylaşımda bulunan Naci Görür, "Ben bilim adamıyım, öyle kalmak istiyorum" dedi.

Görür paylaşımıda; Sevgili arkadaşlar, beni tanıyorsunuz ama yine de sizlerle paylaşmak istiyorum: Şu anda bir çok basın mensubu arayarak bir partinin İstanbul’a Belediye Başkan adayı olarak gösterileceğimi söyleyerek doğruluğunu teyid ettirmek istiyorlar. Doğru olan şu. Ben bir bilim adamıyım, öyle de kalmak istiyorum. Hayatımı halkımı deprem konusunda aydınlatmaya, farkındalık yaratmaya ve deprem kültürü oluşturmaya adadım. Deprem siyaset üstü bir konudur. İnsanlarımızı göçük altından AKP, MHP, CHP diye çıkartmıyoruz. Siyasetçi olursam herkese sesimi duyramam. Ama şu kesin, hangi parti deprem hakkında hasbel kader bilgime ihtiyaç duyarsa bilim adamı olarak hepsinin emrinde olurum, sevgiyle." ifadelerine yer verdi.

Teklifler geliyor!

Gazete Duvar’ın haberine göre, Naci Görür, İYİ Parti’nin İBB adayı olacağı yönündeki iddiaları yalanladı. “Siyaset üstü kalmak zorundayım” diyen Görür, siyasete girmeyi düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Naci Görür adaylık için partilerden teklifler geldiğini de itiraf etti.

“Asla siyaset düşünmüyorum”

İşte Naci Görür’ün o açıklamaları:

"Ben bilim adamıyım. Siyaset üstü kalmak zorundayım. Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz. Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.