Naci Görür Japonya'yı örnek gösterdi, o illeri uyardı: 'Deprem dirençli kentler faaliyetleri sürdürülmeli'

Naci Görür Japonya'yı örnek gösterdi, o illeri uyardı: 'Deprem dirençli kentler faaliyetleri sürdürülmeli'
Naci Görür, dün Hakkari'de ve bugün de Japonya'da meydana gelen deprem sonrası uyarılarda bulundu.

Hakkari'de dün peşe peşe üç deprem yaşandı. Dün Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. İlk depremin ardından da 3,5 ve 4,5 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana geldi.

Öte yandan bugün bir deprem haberi de Japonya'dan geldi. Japonya'nın Noto yarımadasında meydana gelen depremde 7.5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilirken Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), tsunami uyarısı vererek bölge sakinlerine tahliye çağrısında bulundu.

Ülkemizde ve Japonya'dan yaşanan deprem sonrası Yer Bilimci Naci Görür açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, daha önceki konuyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekti. Bugün Japonya'da yaşanan depremi örnek gösteren Görür, "1 kişi bile ölmedi. Ülkemize deprem dirençli kentler istiyoruz" dedi.

Görür şunları söyledi:

Arkadaşlar, bugün daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingölde Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonys’de 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. ÜLKEMİZDE DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz. Sevgiyle

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.