Naci Görür o ilçeye dikkat çekti! “Konumu iyi değil, kesinlikle dayanamaz…”

Naci Görür o ilçeye dikkat çekti! “Konumu iyi değil, kesinlikle dayanamaz…”
Son günlerde sıklıkla depremler meydana gelen bölge hakkında Naci Görür’den değerlendirme geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşanan sarsıntılara ilişkin yorum yaptı. Bölgenin konumunun iyi olmadığını dile getiren Görür, Gemlik’teki yapıların depreme göre düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kişisel X hesabından Gemlik hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bölgede sık sık yaşanan depremlere ilişkin görüşlerini belirten Görür, Gemlik’in fay hattı üzerinde yer aldığını ve zemininin de kötü olduğunu ifade etti. Görür 7 ve üzeri şiddetindeki depremlere ilçenin dayanamayacağını dile getirerek Gemlik’e yeni imar ve iskan düzenlemeleri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Naci Görür’ün Gemlik ilçesine özel açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.