Naci Görür’den dikkat çeken Bingöl depremi yorumu!

Naci Görür’den dikkat çeken Bingöl depremi yorumu!
Bingöl’de bu sabah meydana gelen 4 şiddetindeki depremin ardından Naci Görür’den çarpıcı bir açıklama geldi.

Deprem uzmanı Naci Görür’ün sık sık uyardığı bölgelerden biri olan Bingöl’de bugün bir sarsıntı meydana geldi. Kiğı ilçesinde meydana gelen 4.0 şiddetindeki depremin hemen ardından Naci Görür sarsıntıya ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Kişisel Twitter hesabın paylaştığı bir mesajla 23 Ağustos Bingöl depremini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin oldukça hassas olduğunu belirterek dikkatli olunması gerektiği hususunda bir uyarı yaptı. Görür, depreme dirençli yerleşim alanları çalışmasının da Bingöl’den başlayabileceğini sözlerine ekledi.

İşte Naci Görür’ün o açıklamasının tamamı:

“Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle..”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.