Naci Görür’den Erdoğan’a yanıt geldi!

Naci Görür’den Erdoğan’a yanıt geldi!
Erdoğan’ın seçim beyannamesi toplantısında sarf ettiği ve büyük yankı uyandıran sözlerin Naci Görür’e yönelik olduğu iddia edilmişti. Görür’den yanıt gecikmedi…

Ali Ozan Birerdinç - AK Parti’nin milletvekili aday tanıtım ve seçim beyannamesi toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Müsvedde bu..” sözleri olay yaratmıştı. Soğan fiyatları üzerinden başlayan tartışma nedeniyle Erdoğan’ın sarf ettiği sözlerinin Prof. Dr. Naci Görür’e yönelik olduğu söyleniyordu. Naci Görür, Erdoğan açıklamalarından kısa bir süre sonra konu ile ilgili düşüncelerini ifade etti. İşte Görür’ün Erdoğan’a cevabı..

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesi toplantısında yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Erdoğan’ın toplantının bir bölümünde kullanıdığı, “Geçen akşam bir TV kanalında bir prof. ne dese beğenirsiniz? Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanları yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç para onu söyle. Bu adam profesör. Müsvedde bu… Öncelikle senin profesörlüğünden bu millete ne gelir? ifadelerin Naci Görür’e yönelik olduğu iddia edildi.

Naci Görür'den yanıt geldi

Açıklamaların hemen ardından sosyal medyada pek çok kişi Naci Görür’ü savunan paylaşımlar yapmış, Erdoğan’ın açıklamaları tepki toplamıştı. Prof. Dr. Görür, Erdoğan’ın söylemlerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Görür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin kendisine yönelik olmadığını sandığını ifade etti. 

"Yine de aynı şeyleri söylüyorum"

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı paylaşımların ilkinde; “Sayın Cumhurbaşkanımızın “Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez, soğan, patates kaç para” söylediğimi kastederek bana atfen profesör müsveddesi dediği söyleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim. Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerininin yıllar önceden geleceğinğini öngörüp halkını uyaran bir bilimadamı olarak şunu söyledim “Az yol, köprü ve baraj yapalım ama önce halkımızın can güvenliğini sağlayan deprem dirençli kentler oluşturalım” benzeri şeyler söyledim. Yine de aynı şeyleri söylüyorum. Sevgiyle” sözlerine yer verdi.

Konu ile ilgili ikinci bir paylaşım daha yapan Görür, Erdoğan’ın videosunu paylaşarak “Bu videodan da anlaşılacağı gibi sayın Cumhurbaşkanı beni kastetmiyor zira ben günlerdir televizyonlara çıkmadım, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

AK Parti’nin 11 Nisan günü düzenlenen 14 Mayıs seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısında Erdoğan’ın yaptığı konuşmada bir soğan ve patates fiyatlarının eleştiren bir profesöre yönelik kullandığı sözler büyük ses getirmişti. Açıklamaların ardından sosyal medyada bu ifadelerin, deprem uzmanı ünlü Profesör Naci Görür’e yönelik söylendiğine dair paylaşımlar başlamıştı. İşte Erdoğan’ın olay yaratan o sözleri; “Geçen akşam bir TV kanalında bir prof. ne dese beğenirsiniz? Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanları yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç para onu söyle. Bu adam profesör. Düşünün, barajın yok, havalimanın yok, bütün bunlarla beraber TOGG’un yok. Uçak gemin yok, domates patates kaç para onu söyle. Ya bu adam prof. Müsvedde bu... Öncelikle senin profesörlüğünden bu millete ne gelir? Önce bir ülkenin kalkınması için nelere ihtiyaç var bunu söyle. Eğitimde yoksun, sağlıkta yoksun, ulaşımda yoksun, adalette yoksun, emniyette yoksun. E neymiş? Domates, patates vah zavallı vah. Bunlar olmadıktan sonra senin domatesin de olmaz patatesin de olmaz. Biz asıl devrimi zihinlerde yaptık. Bu profesörün zihinlerinde değişim olmamış 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.