Nagehan Alçı’ya hakime hakaretten hapis istemi

Nagehan Alçı’ya hakime hakaretten hapis istemi
Gazeteci Nagehan Alçı’nın, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi hakimlerinden Hakkı Yalçınkaya’ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli hakim Hakkı Yalçınkaya, gazeteci Nagehan Alçı'nın bir yazısında yer alan "Hrant Dink ve oğlu Arat Dink'i sadece Ermeni oldukları için mahkum eden ve Hrant Dink'i ölüme götüren o malum kararı veren hakim Hakkı Yalçınkaya asliye ceza hakimi olarak görev yapıyor" ifadeleri nedeniyle şikayetçi olmuştu. Alçı hakkında hakim Yalçınkaya'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2. duruşma yapıldı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada savunmasını yapan Nagehan Alçı, "Yazımda herhangi bir hakarete yer vermedim, fikir ve kanaatlerimi açıkladım. Ben Hrant Dink'i katleden sürece dikkat çektim" dedi.

CEZA İSTEMİ

Şikayetçi hakim Hakkı Yalçınkaya ise Alçı'nın cezalandırılması talebini tekrar etti. Duruşma savcı da Alçı'nın "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan bir yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.