Nargile kafeler ne zaman açılacak? Nargile kafeler açılacak mı? İşte son durum

Nargile kafeler ne zaman açılacak? Nargile kafeler açılacak mı? İşte son durum
Koronavirüs sürecinde kapalı kalan ve normalleşme sürecinde açılması beklenmesine rağmen onay verilmeyen nargile kafeler için işletme sahipleri, çalışanlar ve aileleri bir an önce kararın çıkmasını bekliyor. Peki, Nargile kafeler ne zaman açılacak? Nargile kafeler açılacak mı? İşte son durum haberimizde yer alıyor.

Uzun bir tarihi bulunan ve Türkiye'nin birçok yerinde özel kafeleri faaliyet gösteren nargile milyonlarca kullanıcısı var. Nargileyi kafelerde içen vatandaşlar pandemi sürecinde bu mekanlardan uzak kaldı. İşletme sahiplerinin yanısıra hem bu işte çalışan işçiler hem de aileleri aylardır bu zorlu süreçte etkileniyor. Özellikle nargile başına yevmiye alan nargileciler bir an önce işlerinin başına dönmek istiyor. Peki, nargile kafeler ne zaman açılacak? Nargile kafeler açılacak mı? İşte son durum...


Kafelere izin çıktı

Geçtiğimiz haftadan itibaren kafe ve restoranlarda sabah 07:00 ila akşam 19.00 arasında 45 dakikalığına kafe ve restoranlarda oturabilmesi için karar çıkmıştı. Ancak bu konu nargile kafelere uygulanmadı. Onlar hala kepenkleri kapalı bir durumda. Nargilesi bulunan kafeler ise satış gerçekleştiremiyor.

Nargile kafeler açılacak mı?

Koronavirüs sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en katı tavır sergilediği konulardan biri nargileydi. Ağız yolu ile alınan nargilenin şişe ve marpuç adı verilen hortumundan birçok kişinin etkilenebileceği yönündeki şüphelerin olunda baş rol oynadığı tahmin ediliyor. Nargile kafeler için şu an açılma gibi bir durum söz konusu değil. Uzun bir süre de olmayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.