NASA'nın fotoğraf yarışmasında Van Gölü'ne oy seferberliği: NASA'nın sitesi çöktü

NASA'nın fotoğraf yarışmasında Van Gölü'ne oy seferberliği: NASA'nın sitesi çöktü
NASA tarafından düzenlenen 'Dünya Turnuvası' isimli online fotoğraf yarışmasında, Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı için başlatılan oylama seferberliği sonucu, internet sitesinin çöktüğü görüldü.

NASA tarafından başlatılan 'Dünya Turnuvası' adlı online fotoğraf yarışmasında Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı da yarışan fotoğraflar arasında yer aldı. Astronot Kate Rubins tarafından çekilen fotoğrafta, Van Gölü'nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu notu da belirtilirken, söz konusu fotoğraf, 3 turda 28 fotoğrafı eledi ve yarı finale kaldı.

Yarı finalerdeki oylamada Van Gölü fotoğrafı yüzde 94 oy alarak finale yükseldi. Fotoğraf, finalde Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf ile yarışıyor.



Oylama seferberliği başlatıldı

Final oylaması için Türkiye'de online oylama seferberliği başlatıldı. 'Van Gölüne oy ver' hashtagi Türkiye'de Twitter'da gündeme girererken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ile Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlar da Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı için oy kullanıp, destek istedi. 




NASA'nın sitesi çöktü

Öte yandan, oylama devam ederken, NASA'nın sitesinin çöktüğü görüldü. Van Gölü fotoğrafına oy vermek için siteye girenler, 'Üzgünüz, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor. Lütfen birkaç dakika içinde tekrar deneyin' yazısıyla karşılaştı.

Oylamanın 12 Nisan'da ABD'de öğle saatlerinde sona ereceği belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.