Nebati, Kavcıoğlu'nu 'ajanlık ve ekonomiye bilerek zarar vermekle' suçlamış

Nebati, Kavcıoğlu'nu 'ajanlık ve ekonomiye bilerek zarar vermekle' suçlamış
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında Kur Korumalı Mevduat (KKM( üzerinden çıkan kavgada bakanlık koridorlarında ağır suçlamaların havada uçuştuğu ileri sürüldü.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında KKM'den ötürü iki yıldır 'keskin bir kavga'nın hüküm sürdüğünü yazmıştı.

Saymaz, Nebati'nin Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısızlığa uğramasından KKM'den kaynaklı borç yükünün artmasından ötürü Kavcıoğlu'nu suçladığını belirtmiş ve Kavcıoğlu'nun Nebati'nin bilgisi ve onayı olmaksızın, doğrudan Erdoğan'ı ikna ederek ya da Cumhurbaşkanı ile birlikte hareket ederek, ekonomi politikalarını belirleyip yönlendirdiğini iddia etmişti.

Saymaz bugünkü yazısında kavganın 'duyduğundan daha keskin' olduğunu yazdı.

“Bakanlık koridorlarında ağır suçlamaların havada uçuştuğunu öğrendim” diyen Saymaz, Nebati'nin, Kavcıoğlu'nu 'farklı yerlerden aldığı talimatlarla iş yürüttüğü' ve ekonomiye bilerek zarar vermekle, ajanlıkla suçlandığını söyledi.

Saymaz'ın "Ayhan Bora Kaplan’ı dört yıl önce kim korudu?" başlıklı yazısından ilgili kısmı şöyle:

“KKM'nin, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında kavgaya yol açtığını yazmıştım. Nebati, KKM'den kaynaklı borçtan Kavcıoğlu’nu sorumlu tutuyor. Kavcıoğlu'nun kendisine rağmen kararlar alıp KKM'yi teşvik ettiğini düşünüyor.

Meğer bu kavga duyduğundan da keskinmiş!

Bakanlık koridorlarında ağır suçlamaların havada uçuştuğunu öğrendim.

İddiaya göre...

Nebati'nin Kavcıoğlu için "Bu ülkeye gelmiş geçmiş en büyük belalardan birisi. Farklı yerlerden aldığı talimatlarla iş yürütüyor" dediği konuşuluyor. Kavcıoğlu'nu ajanlık ve ekonomiye bilerek zarar vermekle suçladığı iddia ediliyor.

Devir teslimden sonra Kavcıoğlu’nun Mehmet Şimşek tarafından görevden alınmasının beklendiğini kaydeden Nebati'nin kadroları ise şunları söylüyor:

"Şimşek görev teslimi yaptığında akşam görevinden alınacağını söyledi. Fakat Kavcıoğlu, Şimşek'e operasyon çekti. Doları 20'den 23'e çıkardı, gitti. 'Ben olmazsam olacaklar bunlardır' dedi ve BDDK'da kaldı.”

Nebati’nin kadroları Kavcıoğlu'nun "Sistem için büyü risk" olduğunu iddia ediyor.”

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.