Nevşin Mengü’nün paylaşımı ses getirdi: Sahiller halka kapatılabilir mi?

Nevşin Mengü’nün paylaşımı ses getirdi: Sahiller halka kapatılabilir mi?
İstanbul, Sarıyer Kilyos sahilinde bir bölümün bir işletmeye kiralanmasından sonra halka kapatılması tartışma yarattı.

Nevşin Mengü’nün Sarıyer Kilyos sahilinin bir işletmeye kiralanmasının ardından halka kapalı olmasına ilişkin paylaşımı gündem yarattı.

Yaz aylarında tatil bölgelerine gidemeyen vatandaşlar için bir seçenek olan Kilyos’ta sahillere girişin parayla yapılmaya başlanması tepki çekti. Gazeteci Nevşin Mengü’nün paylaşımı ile gündeme gelen olay, bazı işletmelerin denize girme noktalarını sınırladığını gözler önüne serdi.

whatsapp-gorsel-2023-07-20-saat-13-03-09.jpg

İşte Nevşin Mengü’nün o paylaşımı

“Sarıyer Kilyos Plajyolu caddesinin başlangıcındaki 400 metrelik bir alan daha önce halka açıktı. Şimdi bir işletmeciye kiralanmış. Plaja ancak para ödeyerek giriliyor. Fakat işin acayibi, sahilde yürüyüş yapmak isteyen de bu alandan geçmek zorunda ve işletme sahilde yürüyüş yapana bile izin vermiyor. Belediye kendileri cankurtaran hizmeti veremediği için bu işletme cankurtaran hizmeti versin diye bu kiralamayı yaptığını şikayetçi olan Sarıyer halkına iletmiş. Ancak bu pahalılıkta parası olmayan burnunun dibindeki denize giremesin mi? zaten daha ileride pahalı, isteyenler için farklı hizmet sağlayan işletmeler var. Kıyının en azından bir kısmının kullanıma açık olması gerekir.”

whatsapp-gorsel-2023-07-20-saat-13-03-10.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.