Nobel Barış Ödülü sahibi Nadia Murad açılacak olan toplu mezarda annesinin de bulunduğunu söyledi

Nobel Barış Ödülü sahibi Nadia Murad açılacak olan toplu mezarda annesinin de bulunduğunu söyledi
Nobel Barış Ödülü sahibi, BM İyi Niyet Elçisi Nadia Murad, Şengal’de açılacak olan toplu mezarda annesinin de bulunduğunu söyledi.

Şengal’in Koço köyünde Ağustos 2013’te IŞİD tarafından katledilip topluca görülen yaklaşık 75 Ezidi kadına ait cesedin bulunduğu toplu mezarın açılması için çalışma başlatıldı.

Şengal’de düzenlenen resmi törende, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'nin temsilcisi, Kürdistan Bölgesi Evkaf ve Diyanet İşleri Bakanlığı temsilcileri ile şehit yakınları hazır bulundu.

Rudaw'da yer alan habere göre; 2018 Nobel Barış Ödülü sahibi ve Ezidi insan hakları savunucusu Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Nadia Murad, sözkonusu toplu mezarda annesinin cesedinin de bulunduğunu açıkladı.

Murad sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “IŞİD, 2014 yılında sevgili annemin canını aldı. 6 uzun yıl boyunca, ben ve diğer hayatta kalanların sevdiklerimizi onurlu bir şekilde gömme hakkı reddedildi. Bugün, o ve diğer Ezidi kadınlar yanyana konuldukları mezardan çıkarılırken çok duyguluyum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.