Normalleşmeye en yakın üçüncü il Muş: "Kurallara uyarak bu sonuçları aldık"

Normalleşmeye en yakın üçüncü il Muş: "Kurallara uyarak bu sonuçları aldık"
Türkiye'de 1 Mart 2021 itibariyle başlaması planlanan normalleşme döneminde Muş düşük vaka sayılarıyla ön plana çıkıyor. Düşük rakamlara rağmen halk tedbirli.

Türkiye'de 1 Mart 2021 itibariyle başlaması planlanan kademeli normalleşme dönemi için iller vaka sayılarına göre 4 gruba ayrılarak sınıflandırmaya göre normalleşme veya yeniden kapanma gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 81 ilin haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısına göre normalleşmeye en yakın üçüncü il olan Muş'ta halk tedbiri elden bırakmıyor. Halk ise 1 Mart'ta başlaması planlanan normalleşme döneminde umutlu görünüyor.

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya devam edeceklerinin altını çizen Gökmen Oğraş, "Pandemi süreci biraz sıkıntılı geçti. Yalnız Muş olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyduk. Bugün de sonuçlarını alıyoruz. Türkiye genelinde 3'üncü sırada olmamız sevindirici. Yalnız bunun bizi gevşemeye sevk etmemesi lazım. Tabi ki kurallara tamamen bu tehlike ortadan kalkana kadar uymamız gerekiyor" diye konuştu.

"Gevşeme yapmamamız lazım"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bütün kurallara uyulduğunu vurgulayan Şerafettin Yatıcı, "Muş halkı olarak hafta sonlarımızı evlerimizde geçirdik. Zamanımızın çoğunu ailemizle birlikte geçirdik. Bu da tabii ki bu sayıların Türkiye geneli gerilemesine, düşmesine sebep olmuştur. Bundan gayet memnunuz. Vatandaşlarımızla beraber tekrardan kurallara uymaya devam ediyoruz. Gevşeme yapmamamız lazım" dedi.

"Kurallara uymaya devam etmeliyiz"

Mesut Alanbay ise, "Muş olarak en baştan beri sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmekteyiz. Bu doğrultuda olumlu sonuçları almış durumdayız. Bu saatten sonra da tabii ki kurallara uymaya devam etmeliyiz. Ailemiz için, sevdiklerimiz için bütün kurallara uymalıyız. Bu pandemi sürecini hep beraber iyi bir şekilde inşallah atlatırız" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.