O isim asgari ücret zammını işaret ederek açıkladı.. Asgari ücret zammı için tarih kesinleşecek!

O isim asgari ücret zammını işaret ederek açıkladı.. Asgari ücret zammı için tarih kesinleşecek!
Seçimlerin ardından asgari ücrete zam gelecek mi sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından büyük bir merakla takip ediliyor.

Fatma Müge Yücetürk - 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin tamamlanmasının ardından masadaki kritik konulardan biri de asgari ücrette yapılacak düzenlemeler oluyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında da yer alan asgari ücret zammının durumunun 2023 temmuz ayından önce netleşmesi bekleniyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2023 Temmuz asgari ücret zammı netleşti mi? İşte konuya dair yapılan ilk yorumlar ve en güncel gelişmeler…

Siyaset kulislerine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, yeni kabinesini açıklamaya hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk gündem maddelerinden biri emekli ve asgari ücretle çalışanların maaşlarına yönelik yapılacak düzenleme. Refah payı ve enflasyon farkı gözetilerek yapılacak yeni zammın oranı ise henüz belli değil.

Temmuz ayı asgari ücret zammına ilişkin bir değerlendirmede bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise yeni maaş oranının ne kadar olacağına ilişkin bir tahminde bulundu. Kaya, asgari ücretin en az 564 en çok 579 dolar olmasını bekliyor. Bu durumda temmuz ayında zamlı yeni asgari ücretin en az 11 bin en çok ise 11 bin 300 lira olarak belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.