Ölüm kalım meselesi!

Ölüm kalım meselesi!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24’te Murat Sabuncu’nun konuğu oldu. Gündemi değerlendiren Babacan, 2023 seçimlerinin Türkiye için ölüm kalım meselesi olduğunu söyledi

Altılı masaya ilişkin konuşan Babacan, “İletişim, yol kazalarına açık bir alandır. İşin özü önemlidir. Altılı masa, altı partinin birbirlerine güvenlerini inşa ettikleri bir masadır. Altılı masanın isminin bir ittifak olmaması ve belli iş birliği alanlarında çalışan altı parti olarak devam etmemiz güven inşa etme sürecinin gereğidir. Altı genel başkan oturunca toplumda ‘Bu partiler ittifak kurdu, sürekli beraberler’ gibi bir algı oluştu. Haklı bir algı. Doğal akışı ittifaka gidebilecek bir süreç. Toplumda hayal kırıklığı oluşturan girişimlerden kaçınmak lazım” dedi.

Şahsi heves olmamalı
Ülkenin gidişatı söz konusu iken şahsi heveslere kapılmanın yanlış olduğunun altını çizen Babacan, “27 Mart’ta ev sahipliği yaptığım toplantıda değerli genel başkanlara ‘Önümüzdeki seçim demokrasimiz için ölüm kalım meselesi’ dedim. Bu seçimde yol kazasına marjımız yok. Yol kazasına ihtimal bırakacak bir iş yapamayız. Hem Cumhurbaşkanlığını farkla kazanmak zorundayız hem de mecliste anayasayı değiştirecek aritmetiği yakalamamız lazım. Hiç kimsenin dar şahsi hevesinin ve ihtirasının peşine düşmemesi lazım. Bu, herkesin meselesi” diye konuştu.

Aday için son 3 ay önemli
Cumhurbaşkanı adayının seçime son 3 ay kala belirlenmesi gerektiğini de vurgulayan Ali Babacan, “Sıkıştırılmış seçim takvimi iki ay. Rahat bir seçim takviminde üç ay. Seçimlerden üç ay önce netleştirip ‘Adayımız bu kişidir’ diye yola çıkmak lazım. Aday olacak kişin altı partinin mutabakatının altına imza atması lazım. Bu siyasi taahhütleri cumhurbaşkanı adayından mutlaka almamız gerekiyor.” dedi.

HDP'yi kıymetli görüyoruz
HDP hakkında değerlendirmelerde de bulunan Babacan, “HDP’nin temsil ettiği siyasi çizginin parlamentoda temsilini demokrasimiz açısından kıymetli görüyoruz. Biz HDP ile görüşen bir siyasi partiyiz. O siyasi çizgi defalarca kapatılmış. Bitmiş mi? Her dönemde ‘İşte biz kapattık’ denilmiş. İyi halt ettiniz. HDP’ye destek vermiş vatandaşlarımızın siyasi iradesini yok sayamazsınız.” şeklinde konuştu.

Asgari ücret dövize endekslensin
Ekonomik gidişata dair değerlendirmelerde bulunan Ali Babacan, “Ramazan ayının sembolü pide. Kaç haneye girebiliyor? Pidenin üzerine kırılan yumurtanın parasını ödeyemiyor vatandaş. Bankada parası olanın döviz zararını karşılıyor, evine pide götüremeyen vatandaşın zararını niye karşılamıyor? Asgari ücret, emekli maaşları sembolik hale geldi. Onu da dövize endeksle. Erdoğan’a soruyorum: Madem mevduat hesabını dövize endeksledin, emekli maaşını da dövize endeksle de göreyim. Madem mağduriyet, asgari ücreti dövize endeksle” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.