Önümüz her anlamda kara kış

Önümüz her anlamda kara kış
Ne yazık ki basında artık sustu susturuldu veya satın alındı.

Ne yazık ki basında artık sustu susturuldu veya satın alındı. Halkın haber alma sesi olan basın da susarsa ki sustu sesi soluğu çıkmıyor. Doğruları yazmıyorlar belkide işimden olurum veya içeri atarlar korkularıyla adeta sus pus durumdadırlar. Peki bu arada halk ne yapıyor ne yapmalıydı işte bu sorulara cevap vermek ve salt doğruları yazmak bir makaleyle değil de kitap, kitaplar yazılacak kadar detay ve zaman alır. Ama şu kesin ki halk halen önümüzdeki kara kışın tam anlamıyla farkında değil teğet geçer atlatırız terapi niteliğindeki avuntular içinde ama kara kış bastırınca teğet geçmeyeceği ve etkilerini malesef yaşayarak öğrenecekler.
Mevcut iktidar olayların çok iyi farkında neler yaptıklarını neler yapmadıklarını bilmezler mi sonunda gelinen sonuçlar kendi icraatları değilse uzaylıların mı? İstenilen önlemleri de almış değiller sadece tv kanallarına çıkıp günü kurtarma peşinde olup zaman zaman da gündem değiştirme alışkanlığı devam ediyor. Oysa her anlamda dış politika, ekonomi, eğitim ve yönetim tarzı ve bir şekilde her anlamda önümüzdeki kara kışı en az tahribatla nasıl atlatmamız ve ne tür acil önlemler almamız konusunda kesinlikle samimi görünmüyorlar. Belki de beceremiyorlar. Ama şu kesin çok çetin geçecek hayat pahalılığı ekonomide gelinen durum hiç de küçümsenmeyecek boyutlarda olup mutlak çok acil ve çok akılcı politikalarla önlemler alınmalı.
Emperyalistlerin çalımları ve ülkemizi getirmiş oldukları kumpasları bertaraf etmek kolay olmayacak çünkü bu işin geçmişi var yapılmış büyük hatalar var.Yanlış kararlar yanlış politikaların sonucu olarak gelinen son durum gösteriyor ki bu önümüzdeki kara kış geçmişteki kışlara hiç de benzemeyecek.
Bir tarafta elleri dişleri kanlı ve şamar oğlanı niteliğindeki dansöz Trump ve yapmış olduğu faşist, gayri medeni ve uygar ve etik olmayan kararlar büyük baskılar kumpaslar ki halen bu kirli oyunlarına son vermiş değil adım adım bu yolda ilerliyor. Öbür yanda Rusya Çin İran vs ülkeler Suriye konusunda pasta börek paylaşımları gizli kapılar arkasında yaptıkları pazarlıklar nelerin olup nelerin olmayacağını yakın bir gelecekte göreceğiz izleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.