Onursal Adıgüzel'den açıklama geldi

Onursal Adıgüzel'den açıklama geldi
24 Haziran Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin altyapı sisteminin çalışmadığına yönelik iddialara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel twitter hesabından yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Adıgüzel, altyapı sisteminde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtirken, şu ifadelere yer verdi; "CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde faaliyet gösteren Çözüm Masası 24 Haziran sabahı saat 06:00’dan itibaren çalışmaya başlamıştır. Ertesi gün sabahın ilk saatlerine kadar aktif olarak faaliyet gösteren Çözüm Masası, başta 81 il örgütümüz olmak üzere sandık başında görev yapan binlerce vatandaşımızın sorularına cevap vererek doğan her tür sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturmuş, gelen ihbarları değerlendirerek yetkililerle irtibata geçmiştir. Kamuoyuna yansıyan iddiaların aksine, parti örgütlerimiz tarafından, ıslak imzalı tutanakların partimize ulaştırılması ve gelen sonuçların YSK sonuçları ile karşılaştırılması için kullandığımız altyapı sisteminde herhangi bir sorun yaşanmamıştır.

"3 ayrı test çalışması başarıyla yapılmıştır"
Eğitimli gönüllülerden oluşan ekibimiz, 81 il ve 972 ilçe örgütümüzden ve yurt dışından gelen sandık sonuç girişlerini eksiksiz bir şekilde takip etmiş, giriş yapılmayan ve/veya itiraz edilmesi gereken sandıklar hakkında örgütlerimizi bilgilendirmiş, YSK verileriyle uyuşmayan sandık sonuçlarına itiraz edilebilmesi için gerekli teknik altyapı sorunsuz sağlanmıştır. Bu kapsamda, sistemin çöktüğüne dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki, seçim gecesi sandık sonuçlarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde Genel Merkezimize ulaşmasında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak adına 11-19 ve 22 Haziran tarihlerinde 81 il ve 972 ilçe örgütümüzün katılımıyla 3 ayrı test çalışması yapılmıştır ve başarıyla tamamlanmıştır." 

"Analiz çalışmaları sürüyor"
Sandık ve seçim sonuçlarına yönelik analiz çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Adıgüzel; "26 Haziran 2018 tarihi itibariyle, yurtiçinde gümrükler dahil ıslak imzalı tutanakların %90’ından fazlası elimize ulaşmıştır. Elimize ulaşmış tutanaklara yönelik ihtilaflı olan tüm sandıklarda gerekli hukuki itiraz süreci başlatılmıştır. Öte yandan, sandık ve seçim sonuçlarına yönelik analiz çalışmalarımız devam etmektedir. Analizlerin detaylı sonuçları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacak olup, kendi çalışmaları için bu tutanaklara ulaşmak isteyen kurum ve kuruluşlar bizimle irtibata geçebilirler. " dedi.

"Teşekkür mesajı"
Vatandaşlara ve CHP örgütüne teşekkür eden Adıgüzel, "Seçim öncesi ve seçim günü, seçimlerin sorunsuz ve güvenli bir biçimde yapılması için üstün bir çaba gösteren, başta Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi çalışanları ve gönüllüleri ile sandık başında oylara sahip çıkan sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz, gönüllülerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne ve vatandaşlarımıza teşekkürü borç bilirim."



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.