Örsan Kunter Öymen de adaylıktan çekildi

Örsan Kunter Öymen de adaylıktan çekildi
CHP Kurultayı'nda Örsan Öymen adaylıktan çekildiğini duyurdu.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda başladı.

Kurultay'a kısa süre kala eski milletvekili İlhan Cihaner, genel başkanlık yarışından çekilme kararı almış ve "Antidemokratik yarışın parçası olmayı reddediyorum" demişti.

Eski milletvekili İlhan Cihaner'in genel başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Örsan Kunter Öymen de adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Öymen, kürsüdeki konuşmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşımda delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle adaylıktan çekilme kararı aldığını belirterek "Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Öymen "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların “yarışına” dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.