Osman Kavala bugün hakim karşısına çıkıyor

Osman Kavala bugün hakim karşısına çıkıyor
Osman Kavala bugün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili dosyadan ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Dava öncesi Türkiye yetkililerine seslenen Uluslararası Af Örgütü, "Doğru olanı yapın ve Osman Kavala'yı serbest bırakın" çağrısı yaptı.

3 yılı aşkın bir süredir tutuklu olan iş insanı Osman Kavala bugün hakim karşısına çıkıyor. Dava İstanbul Adalet Sarayı'nda saat 13.30'da görülecek. Kavala, yargılandığı Gezi davasından beraat edip tahliye edildiği gün 15 Temmuz dosyasından tekrar tutuklanmıştı. 

"CEZAEVİNDE BİR DAKİKA BİLE GEÇİRMEMELİYDİ"

Dava öncesi yazılı açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, Kavala’nın derhal ve koşulsuz serbest bırakılması ve tüm suçlamaların düşürülmesi çağrısı yaptı. Uluslararası Af Örgütü Avrupa Bölgesel Ofisi Direktörü Nils Muižnieks, "Osman Kavala yargılama sürecinde, Türkiye yetkililerinin, bağımsız sivil toplumu susturmaya yönelik kapsamlı çabalarının bir parçası olarak, temelsiz ve siyasi güdümlü daha fazla suçlamayla karşı karşıya. Kavala, değil üç yıldan uzun süre tutuklu yargılanmak, cezaevinde tek bir dakika bile geçirmemeliydi" dedi.

"BU SEFER DE CASUSLUK İLE SUÇLANIYOR"

Muižnieks, Kavala'nın bu yıl içerisinde bir suçlamadan beraat ettiğini hatırlatarak, "Ancak Kavala’nın tutukluluğunun hukuka aykırı olduğuna hükmeden AİHM kararını savuşturmayı amaçladığı açıkça görülen bir girişimle, bu sefer de ‘casusluk’ ile suçlanıyor. Yarınki duruşmadan çıkabilecek tek makul karar, mahkemenin bu adaletsizliğe son vermesi ve doğru olanı yaparak Osman Kavala’yı serbest bırakması olacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.