Osman Kavala hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Osman Kavala hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi
Osman Kavala hakkında hazırlanan ikinci iddianamede, Kavala için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istendi.


İşadamı Osman Kavala hakkında hazırlanan yeni iddianamenin detayları ortaya çıktı. Kavala ve akademisyen Orta Doğu uzmanı Henri Jak Barkey şüpheli sıfatıyla iddianamede yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın hazırlanan ve İstanbul 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 64 sayfalık iddianamede, “Kavala’nın Barkey’in Türkiye’deki casusluk eylemlerine yardım ettiği ve birlikte faaliyet yürüttükleri” ileri sürüldü.

İki ismin de TCK 309. maddesi kapsamındaki “cebir, şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” ve TCK 328. maddesindeki “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme suçları”ndan cezalandırılması istendi.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kavala için 3 kez ağırlaştırışmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istendiğini aktardı. 

Yarkadaş, "UYAP'a düşen iddianameye göre, Kavala hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis isteniyor. Hak mahrumiyetleri de cabası... Bu kadar ceza, eline silah alan darbeciler için bile istenmedi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.