ÖSYM giriş belgesi nasıl alınır? İşte adım adım giriş belgesi alımı resimli anlatımı…

ÖSYM giriş belgesi nasıl alınır? İşte adım adım giriş belgesi alımı resimli anlatımı…
KPSS sınavına giriş belgelerinin yayınlanmasının ardından pek çok aday, ÖSYM giriş belgesinin nasıl alınacağını araştırmaya başladı.

KPSS sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Yapılan açıklamanın hemen ardından sınava katılacak adaylar, giriş belgelerine nasıl ulaşılacağını merak ediyor. ÖSYM AİS KPSS için giriş belgesi almak isteyenler çeşitli araştırmalar yapıyor. Peki, ÖSYM giriş belgesi nasıl alınır, giriş belgesi almak için hangi adımların izlenmesi gerekir? İşte yanıtlar…

Sınav yerleri belli oldu

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı, Alan Bilgisi sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının yerleri açıklandı.

resized-d0514-c205e9c6ais.jpg

ÖSYM giriş belgesi nereden, nasıl alınır?

23 Temmuz 2023 günü gerçekleştirilecek KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı için giriş belgeleri de yayınlandı. Buna göre, adaylar, ÖSYM’ye ait https://ais.osym.gov.tr adresinden sınav giriş belgelerine ulaşabiliyor.

ÖSYM giriş belgesine nasıl ulaşılır?

Sınava girecek adaylar ilgili sayfaya giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM sınava giriş belgelerini görüntüleyebilir. ÖSYM’nin sorgulama ekranı 13 Temmuz 2023 tarihinden itibaren aktif hale getirildiği için dileyen adaylar sayfa üzerinden sorgulama yapabiliyor.

Sınavlar ne zaman?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz tarihinde gerçekleşirken, 2. gün oturumları ise 30 Temmuz'da uygulanacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenecek.

KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu

Öte yandan ÖSYM, KPSS sonuçlarının ne zaman belli olacağını da açıkladı. Sınav sonuçları 25 Ağustos 2023 günü yayınlanarak katılımcılara duyurulacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.