Otobüs değil bomba!

Otobüs değil bomba!
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son dönemde artan otobüs yangınları hakkında açıklamada bulundu. Tekin, “Her biri bir katliama neden olabilecek binlerce bomba otobüs, her gün Türkiye yollarında dolaşmakta ve yetkililer de bu durumu sadece seyretmektedir” ifadesini kullandı

Yanan otobüslerin en büyük nedenlerinden birinin ihmalkarlık olduğunu anlatan Tekin, “Bu yangınların sorumlusu, ''fiyatı 7 TL ye dayandığı için otobüsüne mazot yerine, 10 numara madeni yağ atmak zorunda bırakılan şoför değil, iktidarın kendisidir” dedi. Ayakta kalmak zorunda olan otobüsçüler de yağ yakmaya başladı'' diyen Tekin, Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve hemen her kaleme gelen büyük fiyat artışları akaryakıt fiyatlarına da yansımaktadır. 10 numara yağ sorunu ve yol açtığı ölüm ve zararların nedeni akaryakıt fiyatlarındaki artış ve denetimsizliktir” dedi.

Madeni yağ kullanıyorlar
Otobüslerde madeni yağ kullanıdlığına işaret eden Tekin, “Yazın sıcağının artmasıyla birlikte son günlerde artan otobüs yangınları kamuoyunu şaşkına çevirmektedir. Oysa şaşılacak bir şey yoktur. Bu sorun bugün ortaya çıkmış değildir. Yıllardır vardır. Bu yangınların nedeni o yanan araçların kullandıkları 10 numara madeni yağ sayesinde olmaktadır. Ucuz diye sürücüler tarafından tercih edilen bu kalitesiz mazot-motorinin 'Parlama Noktası' denilen ve en az 55 derece olması gereken alevlenme noktası daha düşük olmakta, 20 ile 30 derece arasında olduğu durumlarda da yangınlara neden olmaktadır. 'Standartlara uygun motorin, yani mazot, normal olarak patlamaz yani yanmaz” şeklinde konuştu.

Anıl Boduç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.