Otobüsler dolmuş gibi çalışacak!

Otobüsler dolmuş gibi çalışacak!
Koronavirüs pandemisi nedeniyle yüzde 60 iş kaybına uğrayan şehirler arası otobüs firmaları tek çatı altında toplanacak. Aynı güzergaha giden otobüslerin 3-5 yolcu ile değil, dolmuşlar gibi tam kapasite ile sefer yapması sağlanacak.

Şehirler arası otobüs firmaları tek bir dernek çatısı altında toplanarak başta boş koltuk ve kaçak yolcu taşıma problemini kendi içlerinde çözüme kavuşturacak.

ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Şehirler arası otobüs işletme sahipleri ve yöneticileri, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın başkanlığında toplandı. ATO Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Üyesi Mustafa Tekeli yeni alınan kararlar hakkında şunları söyledi: "Kuracağımız dernek ile sektörümüzün sıkıntılarını devletimizden yardım beklemeden kendi içimizde çözeceğiz. Sektörün en büyük sıkıntılarının başında boş koltuk israfı geliyor. Örneğin birçok ilde aynı saatte aynı noktaya çok sayıda otobüs firması birbirleri ile irtibatı olmadan sefer yapıyor.

Biz burada devreye girip otobüsleri tam kapasiteyle hareket ettirmeye başlayacağız. Bu sayede firmalar üçer beşer yolcu ile sefere çıkmak zorunda kalmayacak. Sağlanan ek geliri de müşteri memnuniyeti için harcayacağız Ayrıca kaçak yolcu taşımacılığı bizim için büyük sıkıntı. İçimizdeki bazı çürük elmalar özellikle doğu ve güneydoğudan kimliği, pasaportu olmayan yolcuları batı bölgelerine fahiş fiyatlarla taşıyor. Haklarında insan kaçakçılığından işlem yapılıyor fakat bunu meslek hâline getirenler var. Kuracağımız dernek sayesinde bunları içimizden atacağız" TAKVİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.