Özel harekat polisleri Afrin'e dualarla uğurlandı

Özel harekat polisleri Afrin'e dualarla uğurlandı
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığında görevli 150 kişilik yedi tim başta olmak üzere yurdun dört bir yanından özel harekat timleri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin bölgesine dualarla uğurlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığında görevli 150 kişilik yedi tim, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin bölgesine dualarla uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost, kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Harekata katılmaları için Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığından da 150 personelden oluşan yedi tim görevlendirildi.

Polis Özel Harekat timlerinin Afrin'e gönderilmeleri dolayısıyla Başkanlık bahçesinde tören düzenlendi. Törende dua edildi ve kurban kesildi.

"İnşallah layıkıyla bu görevi yapıp sağ salim döneceğiz"
Özel Harekat Başkanı Selami Türker, burada yaptığı konuşmada, Allah'ın kendilerine Afrin'deki mücadelede nefer olarak görev nasip etmesinden duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Türker, "İnşallah layıkıyla bu görevi yapıp sağ salim döneceğiz. Yolunuz ve bahtınız açık, kılıcınız keskin olsun. Güle güle gidip, güle güle gelmeyi Allah bizlere nasip etsin." dedi.

Özel harekatçılar duygularını paylaştı
Özel harekat polislerinden Hasan Kuğu, harekata destek verecek olmalarından gurur duyduklarını ifade ederek, görevlerini alınlarının akıyla yerine getireceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Özel harekat polisi Ferhat Bozkurt ise vatana, millete ve devlete hizmet için yola çıkacaklarını vurgulayarak, "Allah yolumuzu açık etsin. Yeni kızım oldu. Onunla da vedalaştım. Eşimle, annemle, babamla, tüm akrabalarımla vedalaştım. İnşallah elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Türk milletine, ordusuna yakışır şekilde davranıp gereken sonuçları alıp geri döneceğiz." diye konuştu.

Törenin ardından aileleri ve meslektaşlarıyla vedalaşan polisler, Afrin bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Sivas
Sivas Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesinde görevli 25 kişilik tim de harekata katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı. 

Afrin için hepsi gönüllü oldul
Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şubesinde görevli olan ve hepsinin Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istemesi üzerine kura ile belirlenen 25 kişilik tim, Afrin'e uğurlandı

Şehit kızı babasının meslektaşlarının yanından ayrılmadı
Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 2 tim, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin'e hareket etti.

Törene özel harekat polisi kıyafetiyle katılan şehit Cuma Bilek'in 6 yaşındaki kızı Fatma Hilal Bilek de yemin sırasında babasının meslektaşlarının yanından ayrılmadı.

Siirt
Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesinde görevli 50 özel harekat polisi, törenle Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere bölgeye gönderildi.

Batman 
Batman'da da 44 kişiden oluşan 2 tim özel harekat polisi, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde düzenlenen törenle Afrin'e uğurlandı.

Konya
Konya mniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 22 polisin Afrin'e uğurlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Polislerin aileleri ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü yakınında bulunan bir okuldaki öğrencilerin de katıldığı törende, harekata katılacak polisler, aileleri, çocukları ve mesai arkadaşlarına sarılıp vedalaştı.

Timleri Bakan Fakıbaba uğurladı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, harekata katılmak üzere Afrin'e gidecek Polis Özel Harekat (PÖH) timini uğurladı.

Harekata katılacak polislerle kucaklaşıp sohbet eden Fakıbaba, göreve gideceklere çiçek hediye etti.

Bingöl
Bingöl'de de İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 22 kişilik 1 tim için Özel Harekat Şube Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Polis Özel Harekat Marşı'nın okunduğu törende, polisler, edilen duaların ardından tekbirlerle uğurlandı. 

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta ise Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 22 kişilik tim dualarla Afrin'e uğurlandı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde kurban kesildi, Fetih Suresi okundu ve İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından dua edildi. Özel harekat polisleri de şiir okuyarak, yemin etti. 

Osmaniye
Osmaniye Emniyet Müdürlüğünde görevli 22 özel harekat polisi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin'e hareket etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde, kurban kesilerek dua edildi.

Bitlis
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polisler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polisler için düzenlenen uğurlama töreninde polisler için dualar edildi ve kurban kesildi. Törende, polislerin boynuna üzerine Türk bayrağı işlenen atkılar takıldı.

Diyarbakır
Diyarbakır'dan bölgeye gidecek Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 44 kişilik iki tim için de uğurlama töreni düzenlendi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, kurbanlar kesilip dualar edildi. Timler, dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

Gaziantep 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 22 kişilik tim, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.