Özgür Demirtaş'tan çarpıcı 'Şulemsi' paylaşımı: Tek tek hesapladı, yetkilileri uyardı

Özgür Demirtaş'tan çarpıcı 'Şulemsi' paylaşımı: Tek tek hesapladı, yetkilileri uyardı
"Şulemsi" olarak bilinen Şule Kayatürk ile eşinin serveti gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor. Son olarak çıkan iddialar üzerine de ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım geldi.

"Kara para aklamak", "vergi kaçırmak", "örgüt kurmak" suçlamalarıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin ardından gözler bir anda diğer fenomenlere çevrildi. Bu seferde “Şulemsi” olarak tanınan Şule Kayatürk ile eşi Yasin Türk'ün lüks yaşantısı gündeme bomba gibi düştü.

16 villa, 28 daire, bir helikopter, 173 iş yeri ve bir yat sahibi olduğu iddia edilen ve konu üzerine açıklama yapan Kayatürk, "Ben her şeyimle dikkat ediyorum ticaretime. Olur da bir açığım varsa bilmeden, devletime kurban olsun" paylaşımında bulunmuş ve söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Konuya ilişkin Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan çarpıcı paylaşım geldi. Demirtaş, iddia edilen servetleri üzerine çiftin ödemeleri gereken vergi miktarlarını ortaya koydu.

Toplam 1 milyar 555 milyon miktar hesap ortaya çıkaran Demirtaş, eğer bu miktarın 1 milyar TL'den az olduğunu tespit edildiği durumda yetkililerin bir inceleme yapması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

İşte Demirtaş'ın o paylaşımı:

16 villa (her biri 20 milyon): 320 milyon TL

28 daire (her biri 10 milyon): 280 milyon TL

1 helikopter: 60 milyon TL

173 iş yeri (her biri 5 milyon): 865 milyon TL

1 yat: 30 milyon TL

Toplam: 1 milyar 555 milyon TL

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.