Özgür Karabat'a şantajda bulunanlar hakkında karar verildi!

Özgür Karabat'a şantajda bulunanlar hakkında karar verildi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'a, gizli kamera kaydıyla şantajda bulundukları iddiasıyla yargılanan 4 sanık hakkında karar verildi. Sanıklar, özel hayatın gizliliğini ihlal, şantaj, tehdit, iftira ve diğer atılı suçlardan 9'ar yıl 6 ay cezaya çarptırıldı. Ayrıca bütün sanıkların 500'er gün cezaları para cezasına çevrildi. Sanıklara toplamda 38 yıl ceza verildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'a, gizli kamera kaydıyla şantajda bulundukları iddiasıyla yargılanan 4 sanık hakkında karar verildi.


Adli kontrol şartı

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada sanıklar Aynur D., Cahit A., Ahmet A. ve Erdoğan B.'ye yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi. Sanıklardan Cahit A. ve Ahmet A.'nın geçmişte de Gaziosmanpaşa'da benzer suçtan yargılandıkları öğrenildi. Sanık avukatları kararı temyize götüreceklerini açıkladı. Cezaların onanması durumunda 4 sanık da cezaevine girecek. 

özgür karabat


Ne olmuştu? 

İddiaya göre, Mali Müşavir, Dış Ticaret ve Uluslararası Finansal Raporlama Uzmanı olan Milletvekili Karabat seçim çalışmaları sırasında bir kadınla tanıştı. CHP Çekmeköy Meclis Üyesi olan kadının davet ettiği evde Milletvekili Karabat ile yakınlaşmasıyla şantaj süreci işletildi. Ahmet A., Aynur D., Cahit A., Erdoğan B. adlarından oluşan biri kadın üç kişilik çete, evdeki gizli kamerayla milletvekilini kayda aldı. Aralarında Çekmeköy CHP İlçe Başkanı Erdoğan B.'nin de bulunduğu sanıklar kamera görüntülerini daha sonra milletvekiline göndererek, Karabat’tan 10 milyon TL istedi. Karabat ise şantaja boyun eğmeyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yardım istedi. Bakan Soylu’nun direktifiyle, Kıbrıs’a kaçan şantaj çetesi yakalandı. Çete üyeleri çıkarıldıkları 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şantaj yaptıkları gerekçesiyle 24 Aralık günü tutuklandı. Sanıklar 2 Nisan'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

DAMGA ÖZEL HABER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.