Özgür Özel açıkladı! CHP Filistin’e gidiyor

Özgür Özel açıkladı! CHP Filistin’e gidiyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, CHP’nin yardımcılarını ulaştırmak için Filistin’e gideceklerini açıkladı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özgür Özel, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da yaşanan fırtınalı ve yağışlı hava karşısında İBB’nin iyi bir sınav verdiğini söyleyen Özel, Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek, “İşte CHP belediyeciliği” dedi. Can Atalay krizine de değinen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başına geçtiği darbe girişimine direneceklerini ifade etti.

İşte Özgür Özel’in grup toplantısında yaptığı açıklamalardan satır başları:

“İBB’ye tebrik

İktidar ilk kez iklim krizinin bunlara sebep olduğunu söyledi. Bunun varlığını kabul etmek önemli ama hükümetler ‘Doğal afet biz ne yapalım’ diyebilecek durumda değiller. Siz hazırlığınızı yapacaksınız, kentler dirençli olacak. Hükümetin hazırlık yapması gerekiyor. ‘Dirençli kentler için siz ne yapıyorsunuz?’ diye soranlara cevabımız var. Örnek olması için İBB’den bahsedebiliriz. Üsküdar meydanı bir göle dönüyordu. Biz pandemide İstanbul’da bir şeyler yaptık. İlk büyük sınav bu hafta sonuydu. 120 noktada, su baskın alanlarında sorun çözüldü. İBB 40 milyar TL yerin altına harcadı. Bu hafta sonu İstanbul’dan taşkın, sel görüntüsü yerine metropole yakışır düzeydeydi. İşte CHP belediyeciliği… Ekrem Başkan ve ekibini tebrik ediyoruz.

“Filistin’e gideceğiz”

Olaylar Filistin halkına en büyük zararı veren Hamas’ın sınır aşmasıyla başladı. İsrail hükümeti de bir soykırıma girişti. Öldürülen çocukların sayısı 4 bin 600’e ulaştı. Büyük bir zulmün karşısında dünyanın güçlüleri sessizliğe büründü, aynı 1995’te olduğu. Yapılması gereken Filistin’e sahip çıkmaktır. CHP olarak bundan sonraki süreçle ilgili dünyadaki sol-sosyal demokrat liderlere sesleniyoruz. CHP bundan sonra Sosyalist Entarnasyonel’de Genel Başkan seviyesinde temsil edilecek. Bütün liderlere birer mektup yazdım, orada yaşananlara karşı sol değerlere sahip olanların sessiz kalamayacağını yazdım. Hepsine Filistin’deki katliamın durdurulmasını beklediğimiz bir mektubu yazdık, yolladık. CHP yerel yönetimlerin yardımlarını ulaştırmak için Filistin’e gideceğiz, bunun için girişimlerde bulunuyoruz.

Can Atalay krizi

Bütün partilere sesleniyorum. Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerimizin beklentilerini çözmek boynumuzun borcudur. KKTC dönüşü Meclis Başkanı’yla bir araya geldik. Can Atalay özelinde… Yargıtay 3. Dairesi birkaç yere had bildiriyor. Hatay’daki milli iradeye meydan okuyor. Mesele Can Atalay krizini çoktan aşıyor. AYM’ye diyor ki “Ben anayasayı tanımam.” Meclis “Ben 600’ünüzü de takmam.” diyor. Meclis Başkanı’na ayar veriyor. Sayın Kurtulmuş da duyuyor ama yapması gerekenleri tam olarak yapmıyor. Yaşanan mesele bir anayasa krizi değil, mesele bir mahkeme ve ona cesaret veren bir parti genel başkanının anayasayı tanımama krizidir. Yarın Meclis’i de tanımamanın, belki yarın seçimleri de yapmamaya kalkan, Erdoğan’ın başına geçtiği darbe girişimine direnme kararı aldık. Nöbetçi arkadaşlarımız adalet oturumu yapıyorlar. Eylemimizi ikinci bir faza taşıyana kadar mücadelemiz orada sürecek. 15 Eylül’de demiştik sokaktan, meydandan kaçmayacağız. Bu partinin geçmişinde sendikalar güç veren, yan yana olan ve örgütlenen işçi sınıfından güç alan CHP 70’lerdeki 4 seçimi de kazanmıştı. DİSK’in yürüyüşüne güzergahtaki tüm CHP örgütü destek verdi, teşekkür ediyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.