Özgür Özel: Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım!

Özgür Özel: Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı “Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım” ifadesine Adolf Hitler’in propaganda döviziyle karşılık verdi. Özel, “Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler. Tanıdık geldi mi Ömer Bey. Bir Nazi benzetmesi yapacaksan, iki kere düşün, üç kere yutkun” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında iktidar sözcülerinin CHP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerine 'Nazi' benzetmesi yaptığını hatırlatan Özgür Özel, “Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler. Tanıdık geldi mi Ömer Bey?” dedi.

Özgür Özel'in konuşmasışöyle:  

MUHALEFETE MUHALEFET EDEN BİR ANLAYIŞ

İktidar partisinin bu ülkeye söyleyecek sözü kalmadığı ortada. Dün 40 dakika CHP’ye saldırdığını Ömer Çelik’in ağzından dinledik. Recep Tayyip Erdoğan da zamanının en önemli kısmını CHP’ye ayırıyor. Bunun siyasetteki anlamı; Türkiye’de psikolojik iktidar el değiştirmiş durumundadır. Muhalefete muhalefet eden bir anlayış. Önümüzdeki seçimlerde kendileri için en iyi ihtimal ana muhalefettir. Kendilerini muhalefete bu kadar hazır hissediyorlarsa, 60 dakikalık konuşmanın 40 dakikasını CHP’ye ayırıyorlarsa, artık Türkiye’de psikolojik üstünlük ana muhalefetin elindedir.

SİYASİ BUKALEMUN MAHİR ÜNAL, KİBRİ DAĞLARI GEÇMİŞ ÖMER ÇELİK

Kendi yarattıkları suni, kaotik, kirli gündeme çekmeye çalışıyorlar. Ömer Çelik’in kendine has, kibri dağları delen, yüzündeki sırıtışın; çaresizliğinden kaynaklandığını biliyoruz. Sizin kendinizi kibir dağlarında görmeniz iyidir bizim için. Siyasi bukalemun Mahir Ünal’ın iftiraları yalanları… Bunları söyleyen bu siyasi bukalemun geçmişte FETÖ’ye ne güzel methiyeler düzüyordu, Dolmabahçe’de pazarlıklarda bayrakların yerini ayarlıyordu. Siyasi bukalemun Mahir Ünal’ın da kibri dağları geçmiş Ömer Çelik’in de toplumda söylediği sözün bir karşılığı olmadığını görüyoruz.

TANIDIK GELDİ Mİ ÖMER BEY

Dönmüş Ömer Çelik, psikolojide vardır yansıtma. Kendisinde ne eksikse bunu söyleme, suçluların son çaresidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemi Nazi söylemiymiş. Ey Ömer Çelik, birileri Nazi ağzıyla konuşuyorsa o konuda elim güçlü. Benim elimde kartlar var sende ne var? Kemal Kılıçdaroğlu, hak, hukuk, adalet demiş; beyefendi, ‘Nazi söylemidir’ diyor. Hitler iktidarda, ilk yıllarda kömür dağıtımıyla övünüyor. Sonra Hitler’in bölünmüş yolları… Sonra her Alman üç çocuk yapacak, sonra beşe çıkarmış. Dönmüş dolaşmış kendi işaretini bulmuş, herkese yaptırmış, yapmayanları suçlamış. İl Başkanı’na ‘rabiamızı unuttun mu?’ İşaret İhvan’dan. Mısır’da darbe yapan İhvan’ın işareti, ama fikir Hitler’den. Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler. Tanıdık geldi mi Ömer Bey. Nasıl kartlar? Ben kartları açtım. İl Başkanı normal selamlıyor, kızıyor, ‘işaretimiz neydi’ diyor, hemen parmağını büküyorlar, yapacaksın. Çünkü Hitler, yapmayanı vatan haini ilan etmişti. Bir Nazi benzetmesi yapacaksan, iki kere düşün, üç kere yutkun.

SAFLAR NETLEŞTİ

Numan Kurtulmuş, ‘Türkiye’de iki farklı siyaset yolu var’ diyor. ‘Bundan 150 sene önce de tartışmalar aynıydı’ diyor. Numan Kurtulmuş burada yalandan kurtulmuş, doğruyu söylemiş. Devamında ‘Halk Fırkası, Anadolu ve Rumeli Müdafaayı Hukuk Cemiyeti, Cumhuriyet Halk Fırkası sonra Cumhuriyet halk Partisi’ diyor. Biz de bunun karşısındaydık’ diyor. Onun karşısında Damat Ferit var. Sevr’i imzaladı. Bu ülkenin esir edilmesini, paylaşılmasını imzalayan Damat Ferit… İtirafa gel. Numan Bey yolları ayırdı. ‘Biz karşısındaki yolun temsilcisiydik’ diyor. Onlar Vahdettin’in temsilcisi. Biz Vahdettin’in idama mahkum ettiği Atatürk’ün temsilcisiyiz. Biz milli mücadeleyi örgütlerken, ‘Atatürk’e idam fermanını imzalayanların temsilcisiyiz’ diyor. Saflar netleşti. AK Partililer, MHP’liler. Numan Kurtulmuş, milli mücadele çizgisinin CHP olduğunu ki doğru itiraz eden yok, kendi çizgilerinin bunların karşısında olduğunu söylüyor. Kimse merak etmesin. Atatürk diyor ki ‘geldikleri gibi gidecekler.’

HADSİZ SÜLEYMAN HAYDİ ORADA

Bir başka hadsiz. Süleyman Soylu, suçüstü yakalanmış. Bir siyasi polemik, tartışma… Bu tartışmanın bir tarafında CHP bir tarafında AK Parti. Süleyman Soylu, vali ve kaymakamlara ‘suç duyurusunda bulunun’ diye bilgi notu yolluyor. Biz CHP ile sürtüşüyoruz, üstünlük sağlayamadık, ama devletin kamu görevlileri suç duyurusunda bulunursa milletin aklı bulanır.’ Recep Tayyip Erdoğan talimat veriyor. ‘Şoför koltuğuna oturup kömür dağıtacaksın’. Herkes biliyor. Siyaset inandırıcılık işi mi? Vatandaş doğru söyleyene oy verir herhalde. Bir işe girmek için AK Parti’ye üye oluyor mu? Avantaj mı değil mi? AK Parti’ye üye olmadan bir şey olunmuyorsa, millet, yalan söyleyenle doğru söyleyeni ayıracaktır. Ülkenin ana muhalefet liderine ettiği lafı aynen iade ediyoruz, haydi oradan hadsiz Süleyman. Yapmış olduğu kamu görevinin ağırlığını taşıyamayan hadsiz Süleyman. FETÖ söyledi diye, 51 il gezmiş, yüzüne söylediğimizde susmuş, Fetullah Gülen’in dizinin dibinde diz çökmüş hadsiz Süleyman. Fetullah Gülen ile uzaktan yakından irtibatı olmayan, tarihsel husumetle mücadele içindeki partinin genel başkanına laf ediyor. Haydi oradan. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.