Özgür Özel, Hatay’daki protestoları iktidara bağladı: 'Organize eden insanlar var'

Özgür Özel, Hatay’daki protestoları iktidara bağladı: 'Organize eden insanlar var'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’a gittiğimizde protestoların yüzde 99’unun iktidara yönelik olduğunu gördük." dedi.

Depremlerin yıl dönümünde Hatay’daki anmaya katılan Lütfü Savaş, Hatay halkı tarafından protesto edilmişti. Lütfü Savaş'a yönelik tepkilerin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Savaş'ın yeniden adaylığının gözden geçirileceğini ve Hatay'ın tüm ilçeleriyle, kapsamlı bir anket yapıp bir karar verileceğini açıklamıştı. Öte yandan 6 Şubat gecesi anma yürüyüşündeki protestolar sonrası adaylığının tartışılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Savaş, "Ben sayın genel başkanımla konuştum. Duruşu net. "Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız" diyor." şeklinde konuşmuştu.

CHP yönetiminin bir adım atıp atmayacağı merak konusu olurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde bir grup gazeteciyle bir araya geldi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Özel, Lütfü Savaş tartışması başta olmak üzere, gazetecilerin partisine yönelik eleştiriler ve kampanya dönemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Savaş’ın adaylığının ilanının ardından 10 günde bir ölçüm gerçekleştirildiğini ifade eden Özel, Hatay'daki protestoların yüzde 99’unun iktidara yönelik olduğunu savundu.

Özel’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Hatay’da arayış içinde olduk. Anketlerde Lütfü Savaş çıktığı için ve ankette sorulan isimlerden hiçbiri Savaş kadar kabul görmediği için onu aday gösterdik”

"Protestoların yüzde 99’u iktidara yönelik"

“Hatay’daki sesi de duymak istiyoruz. Sosyal medya ve Hatay dışından gelen tepkiler elbette ki önemli. Hatay’a gittiğimizde protestoların yüzde 99’unun iktidara yönelik olduğunu gördük. Elbette Savaş’a yönelik protestolar da vardı. Savaş’ı protesto edenler arasında organik Hataylılar da vardı ama o grupları organize eden insanlar da vardı.

"Gökhan Zan talepte bulundu"

Örneğin Gökhan Zan, büyük bir grubu organize etmişti. Zan, İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra benimle görüştü ve Arsuz için talepte bulunarak Lütfü Savaş ile uyumlu çalışabileceğini söyledi. Sonuç olarak biz Zan’ı aday göstermedik. Şimdi Zan, TİP'in Hatay adayı oldu, hayırlı olsun. Ama CHP’nin adayına karşı kullandığı dil doğru bir dil değildir.”

Haluk Levent'e adaylık teklifi

“PM’den aldığımız yetki aday çekme ve yeniden aday göstermeyi de içeriyor. Savaş’ın daha ilerisinde bir aday görürsek çekebiliriz. Bunu Lütfü Bey de anlayışla karşılar”

“Siyasi partiler resmi teklifte bulunmaksızın bazen isimleri yoklayabilir. Eski partililer, örgütlerdeki arkadaşlar telefonda isimleri arayabilir. Haluk Bey, ‘Evet’ dememiş, biz de ankete koymadık o yüzden. Hatay için herkes bir arayış içinde. Bu arayışlar bazen telefonla aramak şekline dönüşebiliyor. Hepsi benim bilgim dahilinde değil.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.