Özgür Özel 'sürçülisan' demişti... Burcu Köksal aksini savundu: 'Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım'

Özgür Özel 'sürçülisan' demişti... Burcu Köksal aksini savundu: 'Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım'
CHP'li Burcu Köksal'ın "Belediyenin kapıları DEM Parti hariç tüm partilere açık olacak" söylemine Özgür Özel, 'dil sürçmesi' dedi. Köksal da bunun üzerine sözlerinin arkasında durarak "Dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum" dedi.

Afyonkarahisar'da Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı ve Aday Tanıtım Töreni'nde konuşan CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Partililere yönelik söylemeleri tartışma konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Köksal, seçildiğinde belediyenin kapılarının DEM Parti hariç tüm partilere açık olacağını söyledi. Köksal devamında "Onlar bunu söyleyemez, AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Sürçülisan oldu

Daha sonra Uşak mitinginde konuşan Özel, Köksal'ın bu sözleri üzerine düzeltme ihtiyacı hissetti ve açıklama yaptı. Özel, Köksal'ın dilinin sürçtüğünü söyleyerek belediye kapılarının tüm siyasi partilere açık olacağını belirtti. Özel, "Afyon’dan geldim, çok yakın arkadaştırlar. Burcu başkandan da selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada küçük bir sürçülisan oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır. Şimdi Türkiye ittifakının renkleri ay yıldızlı, al bayraktandır" şeklinde konuştu.

Köksal sözlerinin arkasında durdu

TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, Burcu Köksal ile konuştuğunu söyledi. Yarkadaş'ın aktardığına göre Köksal, sözlerinin arkasında durdu ve Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğini, dil sürçmesi sonucu değil verdiği söz üzerine konuştuğunu ifade etti.

Yarkadaş'a göre Köksal şunları söyledi:

“Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım.”

Köksal sözlerini yineledi: Demlilerle ve Hüdaparlılarla yönetmeyeceğim

Sonrasında DEM Partililere yönelik tartışma yaratan sözlerinin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Köksal, "Açık ve net Afyonkarahisar'ı Demlilerle ve Hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net…." dedi. Köksal paylaştığı videoyla birlikte şu notu düştü:

Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak pkk’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi dem’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net….

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.