Özgür Özel'den Erdoğan'a Yusuf Tekin çıkışı: 'Görevden almazsan...'

Özgür Özel'den Erdoğan'a Yusuf Tekin çıkışı: 'Görevden almazsan...'
Özgür Özel, tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sert çıkıştı.

Bakan Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde cemaat dernekleri kurulduğu iddialarına ilişkin DEM sıralarını göstererek "Bunların içerisinde sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor." açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Tekin'in bu sözlerine tepki gösteren isimlerden biri oldu. Özel, "Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor." dedi ve bakanın görevden alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Özel "Geçmişte devletle FETÖ arasında protokol yapanlar, bu ülkeye yaşattıkları acılardan hiç ders çıkarmamış. Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor. Tayyip Erdoğan, bu Bakanı görevden almazsan, bu cüretin sahibi sensin!" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.